GOTOVO JE, RIJEKA SE TRESE OD EUFORIJE: / Na Rujevici se ispisala povijest, Riječani slave naslov prvaka!

Image

Rijeka je prvak Hrvatske! Kekova momčad je s 4:0 pobijedila Cibaliju u pretposljednjem, 35. kolu. Slavlje naslova prvaka može početi. Nakon dva gola Marija Gavranovića i jednog Romana Bezjaka u 1

21.5.2017.
18:30
VOYO logo

Riječanima je to prvi naslov u povijesti, a prekinuli su 11-godišnju dominaciju Dinama, koji je bio zaredom prvak od 2005. godine. Rijeka je i tek četvrti hrvatski klub s naslovom prvaka, Dinamo ih je skupio 18, Hajduk šest, a jednom je, i to 2002. godine, prvak bio NK Zagreb.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

VELIKA GALERIJA SLAVLJA U RIJECI: Emocije su na Kvarneru dotaknule nebo, navijači uletjeli na teren i s igračima proslavili titulu!

Image

VELIKA GALERIJA SLAVLJA U RIJECI: Emocije su na Kvarneru dotaknule nebo, navijači uletjeli na teren i s igračima proslavili titulu!

Mogu osvojiti dvostruku krunu

Rijeka će imati priliku osvojiti i dvostruku krunu jer 31. svibnja u Varaždinu igraju finale Kupa s Dinamom.

Rijeka i cijeli Kvarner su u transu. Nogometaši Matjaža Keka su danas matematički potvrdili naslov prvaka, a posljednja utakmica, sljedećeg vikenda s Dinamom u Maksimiru, neće imati rezultatski značaj kad je u pitanju prvak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

EUFORIJA TRESE RIJEKU: Za Matjaža Keka se glasa čak i na lokalnim izborima!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve riješili za 15 minuta

Pred rekordnih 6000 navijača na Rujevici Rijeka je toliko željenu i iščekivanu pobjedu osigurala već u prvom dijelu. U 11. minuti Mario Gavranović je iskoristio pogrešku braniča gostiju, zaobišao je i vratara Matkovića i lako pogodio nebranjenu mrežu.

Samo četiri minute kasnije Andrijašević je izbio sam ispred Matkovića, koji njegov udarac brani, ali je odbijenoj lopti najbliži Gavranović kome nije bilo teško ubaciti loptu u praznu mrežu. U prvoj minuti sudačke nadoknade Roman Bezjak je iz drugog pokušaja uspio prebaciti vinkovačkog vratara za ogromnih 3-0 i slavlje je moglo započeti u Rijeci. U drugom dijelu nije bilo golova sve do 72. minute kada je nakon ubačaja s kuta stoper Rijeke Darijo Župarić glavom s desetak metara zakucao loptu u mrežu za konačnih 4-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječani su s 88 bodova nedostižni za Dinamo (83), a ove dvije momčadi će se sučeliti u zadnjem kolu na Maksimiru. Cibalia je ostala pretposljednja s 20 bodova, dva više od RNK Splita, koji u ponedjeljak gostuje u Puli kod Istre 1961.

Zasluženo slavi Rijeka u sezoni u kojoj je upisala samo jedan poraz, protiv Lokomotive prije dva tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cibalia bez 11 prvotimaca

Cibalia je na Kvarner doputovala bez 11 prvotimaca, petorica se protiv Rijeke "čiste" od kartona kako bi bili spremni za njih mnogo važniji dvoboj, protiv Lokomotive u posljednjem kolu. U tri ovosezonska dvoboja, Cibalia protiv Rijeke nije zabila nijedan pogodak, dva su susreta završila pobjedom "bijelih", a tek jedan remijem

POSLJEDNJI DINAMOV JURIŠ NA RIJEKU: Sigali probio osječki bedem, Dinamo je sad na -2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na najljepši način, u godini 30. rođendana Armade, Rijeka je darivala svoje navijače. Prije 18 godina Rijeka je bila nadomak naslova, trebala joj je pobjeda u zadnjem kolu, ali tad je kiksala Gračanova momčad, odigrala tek 1:1. Trebalo je proći 18 godina za prvi naslov... Večeras Rijeka neće spavati...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RIJEKA - CIBALIA 4:0

Strijelci: 1:0 Gavranović (11), 2:0 Gavranović (15), 3:0 Bezjak (45+1), 4:0 Župarić (72.)

RIJEKA: Prskalo - Ristovski, Župarić, Elez, Zuta - Bradarić, Mišić - Gorgon, Andrijašević, Bezjak - Gavranović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

CIBALIA: Matković, Žderić, Tipurić, Markić, Rubić, Mijoković, Muženjak, P. Mišić, Pervan, Glavica, Brekalo.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj utakmice!

90' - Nikakve promjene nema, čeka se kraj utakmice, proslava naslova može početi!

86' - Niti crna mačka koja se odnekud stvorila na travnjaku Rujevice ne može večeras pokvariti ovu feštu Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' - Rijeku još deset minuta dijeli od naslova....

72' - GOOOOOL! Gotovo je, gotovo! Za Rijeku je zabio i stoper Župarić! Glavom je naciljao i pogodio mrežu svog bivšeg kluba. I razumljivo, nije slavio... Ne računajući Cibaliju, jedini na Rujevici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55' - Prvi ozbiljan pokušaj Cibalije. Petar Mišić odlično je izveo slobodni udarac s 25 metara, ali je vratar Rijeke "izvadio" loptu iz donjeg lijevog kuta i odbio je u korner.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme, još 45 minuta dijeli Rijeku od velikog slavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj prvog poluvremena

45+1 - GOOOOL! U prvoj minuti sudačke nadoknade, Rijeka je zabila i treći gol, strijelac je Roman Bezjak! Dobro se snašao Slovenac u šesnaestercu i prebacio Matkovića za velikih 3-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj prvog poluvremena. Rijeka zasluženo vodi i ostaje joj još samo rutinski odraditi nastavak za početak velike fešte na Kvarneru.

36' - Gavranović se ponovno našao u šansi, ali mu je udarac obranio Cibalijin vratar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30' - Ne prestaje pjesma s tribina Rujevice...

22' - I treći put trese se Matkovićeva mreža, ali je kod gola Andrijaševića označeno zaleđe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15' - GOOOOOL! Opet Gavranović! U prvih 15 minuta Rijeka je očito riješila pitanje prvaka, Kvarner je u euforiji! Tukao je Andrijašević, Matković kratko odbio, a Gavranović zabio svoj drugi gol na utakmici...

Gol možete pogledati OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11' - GOOOOOOL! Eksplodirala je Rujevica! Gavranović je zabio iz trećeg pokušaja, zaobišao je vratara Cibalije i doveo Rijeku u vodstvo.

Prvi gol možete pogledati OVDJE.

1' - Počela je utakmica, suci Vučemilović iz Osijeka.

Armada je preko cijele tribine razvila veliki transparent s natpisom "Valovi što nose naše snove, napokon Kvarnerom plove".

18:30 - Svečano je cijelog dana u Rijeci, grad živi u iščekivanju titule. Gradonačelnik Obersnel dao je dozvolu da kafići rade do 6 ujutro. No, iz kluba smiruju euforiju...

Najbliži naslovu prije 18 godina

Kad se pita nekog u Rijeci za tu 1999. godinu i odluku suca Zorana Krečaka, govori se kako je to povijesna krađa, kako je taj naslov njihov, a kako bi ovaj ispravio nepravdu.

Kek smiruje strasti. Iz tabora Rijeke poručuju kako će se veseliti kad za to dođe vrijeme i upravo zbog toga, kao i zbog dobro poznatog prokletstva odbio je, kao i svi u klubu, naručiti HNS-ov trofej i medalje danas na Rujevici.

Iz kluba poručuju i da ih radije pričeka u Maksimiru u zadnjem kolu. U slučaju najnepovoljnijeg raspleta danas, Rijeci bi trebao bod protiv Dinama u zadnjem kolu. Ali tada bi situacija bila kudikamo drukčija i teža za Rijeku.

Ludilo na Kvarneru

I dok se u momčadi želi zadržati mirnoća za taj završni finiš, u gradu i na Kvarneru vlada ludnica. Karte za utakmicu planule su u roku - odmah.

U Rijeci valjda nema toga tko ne želi ići na utakmicu. Vlada takav interes da bi se napunili i Maksimir i Poljud.

Gradonačenik je produljio rad kafićima do šest ujutro, u planu je veliki vatromet na Molo Longu, a Armada je postavila zid na gatu Karoline Riječke, gdje program starta od 15 sati, za one koji nisu uspjeli upasti u društvo šest tisuća gledatelja s Rujevice.

Rujevica i Gat Karoline Riječke će 'gorjeti'

"Klub navijača Armada Rijeka i Kontanje produkcija u suradnji s Gradom Rijekom i Primorsko-goranskom županijom pozivaju sve navijače i simpatizere Rijeke koji nisu osigurali ulaznicu za povijesnu utakmicu Rijeka - Cibalija da u nedjelju od 15 sati dođu na Gat Karoline Riječke gdje će biti postavljen videozid na kojem će se prenositi utakmica Rijeka-Cibalia.

Image
Foto: PIXSELL, Goran Kovacic/PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL, Goran Kovacic/PIXSELL

Pozivamo sve Riječanke i Riječane, Primorce i Gorane, Bodule i Kirce, Halubajce i Grobničane, a i sve građane dobre volje koji vole svoj kraj da se spuste u grad i da, čvrsto vjerujemo, svi skupa proslavimo toliko očekivani naslov prvaka uz još jednu fantastičnu bakljadu, vatromet, ludu zabavu i specijalno iznenađenje večeri", poručuju organizatori u priopćenju.

Za glazbenu kulisu zaduženi su Blagdan Band i Koktelsi, javlja Novi list.

Rijeka je, tako, 90 minuta od povijesti. Cibalia je u goste stigla očišćena od žutih kartona, odnosno s pet igrača manje, koji se vraćaju za ključnu bitku, protiv Lokomotive u posljednjem kolu.


Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo