VIKEND VATRENIH / Dalićevi izabranici dizali trofeje i zabijali prvijence: Pogledajte njihov učinak

Image
Foto: Profimedia

Vrijeme je da provjerimo kako su igrači s posljednjeg popisa odigrali u vikendu iza nas

22.4.2024.
12:50
Profimedia
VOYO logo

Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji za malo manje od dva mjeseca slijedi otvaranje Europskog prvenstva u Njemačkoj 2024. godine, a nakon svakog nogometnog vikenda možete na Net.hr-u pronaći u kakvoj su formi izabranici Zlatka Dalića.

Image
POTPUNA SATNICA /

Raspored utakmica Europskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj 2024.

Image
POTPUNA SATNICA /

Raspored utakmica Europskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj 2024.

Real Madrid pobijedio je na svom terenu Barcelonu u 'El Clasicu' 3:2 u 32. kolu španjolskog prvenstva. Luka Modrić je kao kapetan odigrao cijelu utakmicu za Real, a Marca je ishvalila njegov nastup. Ante Budimir je prošlog ponedjeljka promašio kazneni udarac za Osasunu pa minutu nakon slomio nekoliko rebra, zbog čega je propustio nastup protiv Rayo Vallecana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: SofScore

Nogometaši Leccea pobijedili su s 3-0 na gostovanju kod Sassuola u prvoj nedjeljnoj utakmici 33. kola talijanske Serie A. Marin Pongračić je odigrao cijelu utakmicu za Lecce, baš kao i Martin Erlić na suprotnoj strani. Bez pogodaka okončan je dvoboj između nogometaša Torina i Frosinonea. Za Torino je cijelu utakmicu odigrao hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić, a njegova je momčad ostala deveta na ljestvici. Mario Pašalić je s 2:1 pobijedio na gostovanju u Monzi s Atalatnom za koju je odigrao čitav susret.

Hrvatski reprezentativci Mateo Kovačić i Joško Gvardiol ostali su na klupi Cityja u minimalnoj pobjedi (1:0) Građana nad Chelseajem, u polufinalu FA Kupa. Hrvatski vratar Ivo Grbić branio je čitav susret za Sheffield United koji je u dvoboju 34. kola engleskog nogometnog prvenstva izgubio na svom terenu od izravnog konkurenta za ostanak Burnleya sa 1-4 (0-2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemačka

Hoffenheim je na svom stadionu svladao Borussiju Moenchengladbach sa 4-3, a Andrej Kramarić je bio asistent za vodeći pogodak domaće momčadi, što ga je u 36. minuti postigao Wout Weghorst. Kramarić je igrao do 84. minute. Nogometaši Wolfsburga s minimalnih 1-0 pobijedili su pred svojim navijačima Bochum i tako stigli do važne pobjede u borbi za ostanak u Bundesligi. Hrvatski reprezentativac Lovro Majer ostao je bez nastupa u ovom dvoboju.

Nogometaši Bayerna slavili su s uvjerljivih 5-1 na gostovanju kod berlinskog Uniona, u posljednjoj utakmici subotnjeg programa 30. kola njemačke Bundeslige. Josip Juranović je za Union igrao od 59. minute. Nogometaši Borussije i Bayera odigrali su u Dortmundu 1-1 u utakmici 30. kola Bundeslige, a novoga njemačkog prvaka prvoga je poraza u posljednjim sekundama dvoboja spasio hrvatski reprezentativac Josip Stanišić kada je ubačaj Wirtza pretvorio u pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Izvan liga 'petice'

Nogometaši atenskog AEK-a preuzeli su vrh ljestvice grčkog prvenstva nakon što su u susretu petog kola Lige za prvaka pobijedili solunski Aris sa 2-1. Za pobjednički sastav je cijeli susret odradio Domagoj Vida. Dominik Kotarski je branio za PAOK u porazu kod Olympiacosa (2:1).

Nogometaši Feyenoorda osvojili su ovosezonski nizozemski Kup nakon što su u finalu, odigranom u Rotterdamu, svladali NEC iz Nijmegena s minimalnih 1-0. Hrvatski reprezentativac Luka Ivanušec za Feyenoord je zaigrao od 67. minute kada je na terenu zamijenio strijelca i junaka ovog susreta Igora Paixaa. Zbog finala Kupa, nizozemsko prventsvo se nije igralo, stoga su Josip Šutalo i Borna Sosa ostali bez nastupa za Ajax.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski golman Dominik Livaković u ponedjeljak će protiv Sivasspora nastaviti borbu za naslov prvaka Turske. U visokoj pobjedi Pafosa nad Anorthosisom branio je Ivica Ivušić. Nediljko Labrović je i ovaj vikend zadržao mrežu čistom, kao kapetan je predvodio svoju momčad do pobjede na Rujevici protiv Gorice. Marco Pašalić je također zaigrao na tom susretu, a upisao je asistenciju. Martina Baturina i Bruno Petković igrali su Dinamo protiv Lokomotive, a nisu imali konkretan učinak u vidu gola ili asistencije.

Jedini Hrvat s posljednjeg popisa koji igra van starog kontinenta, Marcelo Brozović, s Al Nassrom je pobijedio Al Fayhu 3:1. Nogometaši Red Bull Salzburga svladali su pred svojim navijačima Austriju Klagenfurt 4-2 u susretu petog kola Lige za prvaka austrijske Bundeslige. Dvoboj je počeo pogotkom domaćeg sastava u petoj minuti. Strijelac je bio hrvatski reprezentativac Luka Sučić, bio je to Sučićev premijerni ligaški gol ove sezone, ali ukupno treći. Po jedan je dao u domaćem Kupu te Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo