VIKEND VATRENIH / Dalićevi HNL-ovci izdominirali, puno reprezentativaca nije nastupilo za svoje klubove

Image
Foto: Pixsell

Vrijeme je da provjerimo kako su igrači s posljednjeg popisa odigrali u vikendu iza nas

8.4.2024.
14:40
Pixsell
VOYO logo

Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji za skoro dva mjeseca slijedi otvaranje Europskog prvenstva u Njemačkoj 2024. godine, a nakon svakog nogometnog vikenda možete na Net.hr-u pronaći u kakvoj su formi izabranici Zlatka Dalića.

Image
VIKEND VATRENIH /

Brozović najbolji. Vida i Gvardiol 'doktorirali' u obrani, Majer i Budimir zabijali

Image
VIKEND VATRENIH /

Brozović najbolji. Vida i Gvardiol 'doktorirali' u obrani, Majer i Budimir zabijali

La Liga se nije igrala zbog finala Kupa Kralja (Athletic Bilbao svladao Mallorcu), a Luka Modrić i Ante Budimir ostali bez službenih minuta. Al Nassr našeg Marcela Brozovića slavio je 1:0 na gostovanju kod Damaca, a "Broz " je asistirao za jedini pogodak na susretu u sudačkoj nadoknadi Aymericu Laporteu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

U posljednjem subotnjem ogledu 31. kola talijanske Serie A nogometaši Empolija su kao domaćini s 3-2 svladali Torino, a Nikola Vlašić je odigrao cijelu utakmicu za goste. Nogometaši Milana lako su osvojili tri domaća boda u prvom subotnjem susretu 31. kola talijanske Serie A, svladali su s 3-0 Lecce. Za goste je cijelu utakmicu odigrao hrvatski reprezentativac Marin Pongračić.

Nogometaši Cagliarija uspeli su se za četiri pozicije na ljestvici talijanskog prvenstva zahvaljujući 2-1 (1-1) domaćoj pobjedi protiv Atalante u susretu 31. kola. Mario Pašalić ostao je na klupi gostiju iz Bergama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom subotnjem ogledu 32. kola engleske nogometne Premier lige aktualni prvak Manchester City je s uvjerljivih 4-2 pobijedio Crystal Palace u Londonu. Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol je počeo utakmicu za Manchester City te je zamijenjen u 46. minuti, dok je u igru u 74. ušao Mateo Kovačić. Ivo Grbić branio je čitav susret za zadnji Sheffield United u 2-2 (1-1) domaćem remiju s Chelseaom.

Njemačka

U susretu 28. kola njemačkog nogometnog prvenstva Hoffenheim je pobijedio Augsburg sa 3-1, a drugi gol na utakmici postigao je hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić. Domaćin je poveo u 17. minuti golom Wouta Weghorsta, a samo tri minute kasnije hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić je lijepim golom sa 20 metara povećao na 2-0. Bio je to njegov deveti ligaški gol ove sezone. Kramarić je u pobjedničkim redovima igrao do 75. minute, dok je Kristijan Jakić na suprotnoj strani igrao samo 12 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Još je mali put ostao ispred nogometaša Bayera iz Leverkusena da matematički osiguraju naslov prvaka Bundeslige, u 28. kolu slavili su u gostima kod Union Berlina s 1-0. Za Union Berlin od 63. minute je zaigrao hrvatski reprezentativac Josip Juranović, dok je Josip Stanišić kroz cijelu utakmicu ostao na gostujućoj klupi za pričuve.

U posljednjem susretu 28. kola njemačkog nogometnog prvenstva Borussia Monenchengladbach je na gostovanju pobijedila Wolfsburg sa 3-1 ostvarivši prvu pobjedu u zadnjih pet susreta. Lovro Majer je za Wolfsburg igrao od 57. minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostale lige

U najvećem derbiju nizozemskog nogometa Feyenoord je na stadionu De Kuip deklasirao Ajax sa čak 6-0 ostvarivši jednu od najvećih pobjeda u povijesti "De Klassiekera". Luka Ivanušec je za Feyenoord zaigrao od 84. minute umjesto dvostrukog strijelca Paixaoa, dok s druge strane Josip Šutalo, Borna Sosa i Jakov Medić nisu aktivno sudjelovali u ovom poniženju. Luka Sučić je odigrao 90 minuta u remiju Salzburga i Rapida.

U derbiju četvrtog kola Lige za prvaka grčkog nogometnog prvenstva AEK i PAOK su odigrali 2-2, što je iskoristio Panathinaikos i gostujućom pobjedom 2-0 protiv Arisa vratio se u borbu za naslov prvaka. Domagoj Vida je odigrao cijeli susret za AEK, baš kao i Dominik Kotarski na suprotnim vratima. U Turskoj je prvenstvo nije igralo, pa je Dominik Livaković ostao bez minuta jer je u superkupu njegov klub poslao juniore na megdan Galatasarayu u znak prosvjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nediljko Labrović je i ovaj vikend zadržao mrež čistom u Jadranskom derbiju protiv Hajduka. Jedini strijelac pogotka na utakmici bio je Marco Pašalić, a Martin Baturina i Bruno Petković odigrali su zapaženu rolu u slavlju Dinama protiv Istre. Upisali su obojica po asistenciju.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo