SVI SMO VIDJELI MANJE PROBLEME U IGRI VATRENIH, A NACIJU MUČI JEDNA DVOJBA: / Dalić za nju nema nikakav alibi; 'Stavio bi ih oboje u napad... '

Image
Foto: PIXSELL

Pojavila se manja dvojba među navijačima Vatrenih

11.6.2018.
14:36
PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija otputovala je u ponedjeljak u Rusiju na SP, koje će se održati od 14. lipnja do 15. srpnja. Vatreni su otputovali charter letom iz zagrebačke zračne luke Franjo Tuđman u svoju rusku bazu u mjestu Iličevo u Zelenogorsku, 60-ak kilometara od Sankt Peterburga.

Image

08.06.2018., Gradski vrt, Osijek - Pripremna utakmica Hrvatske nogometne reprezentacije uoci SP u Rusiji: Hrvatska - Senegal. Dejan Lovren, Vedran Corluka, Mario Mandzukic, Ivan Strinic, Danijel Subasic, Ivan Rakitic, Domagoj Vida, Luka Modric, Ante Rebic, Milan Badelj, Ivan Perisic. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Prvu utakmicu na turniru hrvatski nogometaši igraju u subotu, 16. lipnja u Kaljingradu protiv Nigerije. Dalić je okupio reprezentaciju 26. svibnja, što znači da je pred sobom ima(o) standardni period od 20 dana rada s dvije pripremne utakmice u lipnju u kojima je mogao testirati svoje ideje i u kojima se mogao uvjeriti u trenutne mogućnosti i stanje momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VATRENI STIGLI U RUSIJU I IZAZVALI PRAVU LUDNICU: Ispred hrvatskog kampa dočekali ih navijači

Galerija

Nije to puno vremena, ali niti raniji izbornici nisu imali više dana za pripremu, tako da nedostatak vremena ne može Daliću biti nikakav alibi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Hrvatska u pripremnim utakmicama nije baš oduševila, ali...'

Kao što je ugledni analitičar Telesporta istaknuo, "Dalić ne treba raditi drastične promjene. Treba u igru dodati samo neke stvari, a za to ima savršene uvjete"...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dalić je imao sasvim dovoljno da implementira nove stvari u plan igre reprezentacije koja ima iznimne kapacitete individualnog talenta. Tih 20 dana dovoljno je vremena jer Dalić neće raditi potpunu promjenu paradigme i univerzalnu pripremu za cijelu sezonu, nego će u već prikazanu strategiju u kojoj se odlučio za reaktivni pristup i pretvaranje Hrvatske u kontrašku momčad dodati nove taktičke elemente za konkretne suparnike", stoji u pisanju Telesporta, o čemu više možete pročitati - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

OTPUTOVALI U RUSIJU, A TRENER SVIH TRENERA NAM JE ODUŠEVLJENO KAZAO: ‘Sve što mi je Dalić rekao, ja sam mu amenovao’

Hrvatska u pripremnim utakmicama nije baš oduševila, ali isto tako nije niti razočarala. Prijateljske utakmice uoči velikih natjecanja služe kako bi se isprobali igrači i uigrao sastav, tako da viđeno ne treba zabrinjavati niti ne smije biti mjerilo, kao što niti dobre igre ne trebaju i ne smiju rezultirati nekom euforijom.

Niti aktualni svjetski prvak Njemačka nije briljirao, u generalki za turnir Elf je s minimalnih 2-1 bio bolji od Saudijske Arabije, a u utakmici prije te izgubili su od prosječne Austrije 2-1...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripremne utakmice poslužile svrsi

"Mislim da su pripremne utakmice poslužile svrsi, izbornik se u njima uvjerio u optimalno stanje svojih igrača svakog pojedinačno i isprobavao je različite pozicije. Time je sigurno dobio potrebne odgovore", kazao nam je trener Lokomotive Goran Tomić i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVATSKA OTPUTOVALA NA SP: Koji je krajnji domet naše izabrane vrste na Mundijalu u Rusiji? [ANKETA]

"Prijateljske utakmice nisu nikakvo mjerilo, npr. i Njemačka i Rusija, posebno Elf, imaju loše rezultate u tim pripremnim utakmicama, ali je i dalje favorit prvenstva. Tako da mislim da se ni mi ne trebamo toliko uhvatiti tih pripremnih utakmica i rezultata u njima, kao i samih predstava koje su mogle biti bolje. Nije to izgledalo bajno. No, mislim da će slika Vatrenih na turniru biti totalno drugačija, SP je nešto sasvim drugačije i mislim da tu, na takvim velikim utakmicama, dolazi do izražaja i iskustvo naših igrača. Nadam se da ćemo već protiv Nigerije pokazati drugu, bolju igru".

Pojavila se dvojba među navijačima s kojim napadačem započeti susret s Nigerijom, Andrejom Kramarićem koji zabija ili Marijom Mandžukićem koji trenutno i nije u takvoj golgeterskoj formi, ali je nominalno i dalje prvi napadač reprezentacije? Protiv Senegala su oboje bili u prvih 11, moguće da će oboje zaigrati i protiv Nigerije u napadu, a u tom slučaju Milan Badelj bi završio na klupi, što je i realno... No, tko je u ovom slučaju prvi reprezentativni napadač?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'I Krama i Mandžo u vršku napada'

Ako ćemo suditi po onome što smo čuli u razgovoru s navijačima i pisanju hrvatskog nogometnog puka na društvenim mrežama, velika većina smatra kako bi Kramarić trebao biti ispred napadača Stare dame, u bilo kakvim odlukama Zlatka Dalića, nevezano za formaciju...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iskreno, ja bi stavio obojicu i to oboje u napad. Bila bi to formacija s dva napadača. To je moja neka ideja do koje sam došao gledajući utakmice reprezentacije", dao nam je do znanja Goran Tomić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijedi spomenuti kako Hrvatska SP otvara utakmicom protiv Nigerije u Kalinjingradu, pet dana kasnije slijedi ogled protiv svjetskog doprvaka, moćne Argentine u Nižnji Novgorodu, a posljednja utakmica u skupini D bit će 21. lipnja protiv Islanda u Rostovu na Donu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo