DALIĆ OTVORENO: / Vođa Vatrenih pričao o klupi BiH, o tome koliko je šansi dao Kaliniću i odgovorio na upit o mogućem odlasku

Image
Foto: PIXSELL/AFP

Livno u ponedjeljak priprema doček za Zlatka Dalića

19.7.2018.
19:35
PIXSELL/AFP
VOYO logo

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić uspio je malo usporiti tempo nakon napora koje je iziskivalo tek završeno Svjetsko prvenstvo na kojem je Vatrene vodio do svjetskog srebra. Povijesni uspjeh hrvatskog nogometa odjeknuo je daleko izvan granica Hrvatske, a uspjeh je popraćen i u Bosni i Hercegovini. Dalić je sad dao intervju za Radio Sarajevo a prvo na što je odgovorio bila je konstatacija da su i navijači iz cijele BiH bili uz hrvatsku reprezentaciju.

"Zahvalan sam svima na tome... Znam da su za Hrvatsku navijali iz cijele BiH. Dobivao sam čestitke iz cijelog svijeta, ali mene su posebno drage poruke podrške iz Livna, Mostara, Sarajeva, Tuzle, Banje Luke, Bihaća... Mi ne možemo popraviti ono što je bilo ranije, ali trebamo gledati prema naprijed. Iskreno, i normalno tako trebamo gledati. Ja bih isto navijao za Bosnu i Hercegovinu na Mundijalu da je bila u toj situaciji kao što je Hrvatska. Svim grlom bih bio uz Zmajeve."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klupa Zmajeva

Dalićevo rodno Livno priprema doček hrvatskom izborniku. Novi razlog za njegove osmijehe dogodit će se nadolazećeg ponedjeljka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Emocije su na vrhuncu... Krenuo sam od početka, to se ne može zaboraviti. Znam tko sam, što sam. Znam što sam bio i što sam sve prošao da bih došao do ovoga. Jedino bih poručio našim ljudima u Bosni i Hercegovini, odakle sam i sam, da ne odlaze iz države, da ostanu u ovoj lijepoj zemlji. Moramo raditi na boljem sutra, svima nama, bez obzira iz kojeg smo grada, koje vjere. Trebamo voljeti BiH."

Zatražen je Dalić i da objasni kako to da nikad nije preuzeo klupu reprezentacije Bosne i Hercegovine premda se njegovo ime spominjalo u najužim kombinacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je bilo davno i ne bih se vraćao, ali kada insistirate, kazat ću vam... Ćiro Blažević me prvo zvao za pomoćnika, ali ponudu nisam prihvatio samo iz jednog razloga, jer sam već imao drugu opciju. Ponudu sam dogovorio ranije, a baš u to vrijeme mi se javio Ćiro s prijedlogom da mu budem prvi suradnik. Poslije Ćirinog odlaska sam dobio ponudu da budem izbornik Zmajeva, ali sam je morao odbiti. Možda nije bilo ni realno da budem izbornik BiH, nisam imao snagu za to", priznaje Dalić koji je i za Radio Sarajevo morao odgovoriti na pitanje o tjeranju Nikolae Kalinića iz kruga reprezentacije tijekom SP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kalinić i odlazak

"Neću se mnogo vraćati na tu situaciju. Žao mi je zbog toga. Kazat ću vam samo, da sam sa svoje strane sve napravio da ne dođe do toga. Nisam ni sretan, ni ponosan zbog odluke da ga pošaljem kući s Mundijala. Tri puta sam mu dao šansu da se vrati. Zadnji put sam ga čekao cijeli dan."

Prokomentirao je i špekulacije prema kojima bi mogao napustiti klupu hrvatske reprezentacije i otisnuti se u smjeru arapskih zemalja gdje je na cijeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja u Arabiji imam rejting i ljudi znaju što sam napravio. Jednog dana ću se vratiti. S Hrvatskim nogometnim savezom imam ugovor još dvije godine. Sada sam na vrhuncu i moram biti oprezan."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo