EKSKLUZIVNO / Dalić otvoreno o situaciji s Livajom pa otkrio koja pozicija nam 'šteka': 'Mi moramo još to pronaći'

Hrvatska je u dvije rujanske utakmice uzela šest bodova, a izbornik Zlatko Dalić dan nakon pobjede nad Armenijom podijelio je dojmove za RTL

12.9.2023.
20:13
VOYO logo

Nakon dvije pobjede u rujnu i preuzimanja prvog mjesta u kvalifikacijskoj skupini za Europsko prvenstvo, za RTL Sport pričao je izbornik nogometne reprezentacije Zlatko Dalić. U razgovoru s Ines Godom Forjan otkrio je i hoće li u reprezentaciju vratiti Marka Livaju.

Image
ROBERT PROSINEČKI ZA NET.HR /

'Možemo mi pričati što hoćemo, ali on uvijek zabije za Hrvatsku kad je važno, a zbog komentiranja Livaje imao sam puno neugodnosti'

Image
ROBERT PROSINEČKI ZA NET.HR /

'Možemo mi pričati što hoćemo, ali on uvijek zabije za Hrvatsku kad je važno, a zbog komentiranja Livaje imao sam puno neugodnosti'

Izborniče, rujan je bio uspješan. Dvije pobjede, 6 bodova, bez primljenog pogotka. Hrvatska je preuzela vodeće mjesto u skupni. Čime ste najzadovoljniji?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa da, tih šest bodova, nismo primili gol u tim utakmicama, protivnici lagani na papiru, ali uvijek su to teške utakmice. Bili smo pravi, bili smo dobri. Vrlo, vrlo ozbiljni i zaista nije bilo nijednog trenutka da nešto propustimo. Sretan sam zbog toga. Bili smo dobri, kvalitetni. Lijepe utakmice, šest bodova i došli smo tamo gdje nam je mjesto - na vrh."

Zbog ozljede Kovačića i Majera, u zapaženijoj ulozi gledali smo Ivanušeca. Petković je potvrdio da je u odličnoj formi, a znamo da od njega uvijek puno očekujete. Je li to sad konačno to?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa nadam se da jeste. Imali smo Kovačića koji je bio ozlijeđen pa ga nismo htjeli forsirati, to nije ništa opasno, ali smo ga sačuvali. Isto tako i Majera. Luka je dobio svoju šansu i igrao je jako dobro. Bruno igra dobro u klubu i stalno se postavlja to pitanje, možda to previše komentiramo, ali on svojim radom, svojim odnosom, svojim utakmicama zaslužuje moju pažnju, zabija golove, asistira i jako je dobar. Ja sam s njim bio jako zadovoljan."

Na ovo okupljanje prvi put pozvali ste Matiju Frigana. U ove dvije utakmice niste ga koristili, kako ste zadovoljni s onim što je pokazivao na treninzima i planirate li već za iduće okupljanje vratiti Marka Livaju?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa to smo htjeli, napraviti priču, dati šansu mladim napadačima, da ih vidimo uz nas tijekom sedam dana na treninzima i da oni onda imaju nešto svoje za pokazati. Mi moramo još naći centarfora, napadača, imamo nekoliko mladih i mi ih želimo pogledati, želimo ih vidjeti i to je naš cilj. A ovo dalje ćemo sve rješavati idućih dana."

Još uvijek niste razgovarali s Livajom, pretpostavljam!?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja ću svakako razgovarati s Markom oko te situacije i mi ćemo to sigurno riješiti. On nam treba kao napadač, on nam treba kao najbolji igrač Hrvatske nogometne lige i to nikad nije bilo upitno. Ja sam rekao da njemu vrata nisu zatvorena, on je tu, obavit ćemo razgovor i sve dogovoriti."

U listopadu Hrvatsku čekaju nove dvije utakmice, s Turskom i Walesom. Turci stižu na Opus Arenu, ali i Vi i hrvatska reprezentacija prvi put stižete na novi stadion u Osijeku?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Veselim se toj utakmici, novi stadion, prelijepo. Mislim da ćemo konačno igrati na onom pravom, velikom stadionu koji će biti ono što treba. Možda će biti malo gledatelja, kapacitet je mali, ali očekujem jedan dobar ambijent, očekujem veliku podršku u Slavoniji i da s ta tri boda protiv Turske osiguramo plasman u Njemačku."

Da, ukoliko upišemo još te dvije pobjede, upišemo još šest bodova, doći ćemo do onih 16 bodova koliko ste Vi izračunali da će trebati za plasman na Europsko prvenstvo. Sve upućuje na to da ćemo ove kvalifikacije mirno privesti kraju?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadam se da ćemo to riješiti prije zadnjih utakmica, što je do sada bio slučaj. I da ćemo tražiti što više bodova jer ti bodovi su jako bitni zbog ždrijeba za Euro, da budemo u prvoj jakosnoj skupini, to nam je cilj, ali i dalje je glavni i osnovni cilj plasman na Euro."

BKFC 50 iz Denvera ekskluzivno gledajte 23. rujna na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogledajte i što je Branko Strupar rekao o pobjedi Hrvatske nad Armenijom:

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo