JEDNO GA MUČI / Dalić otkrio razliku između momčadi od prije četiri godine i ove pa zavapio: 'Bio bih sretan kada bi tu imao točno rješenje'

Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Zlatko Dalić i Mateo Kovačić su najavili susret s Austrijom

24.9.2022.
18:41
Sanjin Strukić/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija nakon velike pobjede nad Danskom gostuje u Beču u nedjelju, gdje će od 20:45 sati igrati protiv domaće Austrije. Vatreni će u Beču zaključiti ovogodišnju Ligu nacija te će imati priliku osigurati prvo mjesto i final four natjecanja u kojem do sad nismo imali previše uspjehe.

Image
BAŠ GA JE IZBACILO /

Vječno nasmijani Ronaldinho potpuno je izgubio živce zbog klinca i njegove fore: Ovakvog ga nismo nikad vidjeli

Image
BAŠ GA JE IZBACILO /

Vječno nasmijani Ronaldinho potpuno je izgubio živce zbog klinca i njegove fore: Ovakvog ga nismo nikad vidjeli

Vatreni su golovima Lovre Majera i Borne Sose preuzeli prvo mjesto skupine. Hrvatska će osigurati prvo mjesto pobjedom u Austriji ili ako Danska ne pobijedi Francusku. Ako Hrvatska u posljednjoj utakmici, protiv Austrije, izgubi, a Danska osvoji bod protiv Francuza pa obje momčadi završe s 10 bodova, Vatreni bi osvojili skupinu zbog boljeg međusobnog omjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatreni će imati dodatan motiv, jer je austrijska reprezentacija slavila u Osijeku i to s visokih 3:0. Susret u Beču najavili su Mateo Kovačić i izbornik Zlatko Dalić.

Idu na pobjedu

"Imam poseban odnos s Austrijom, rođen sam ovdje, živio sam do 13. godine tu, moja obitelj je i dalje tu. Drago je što se mogu vratiti, neću baš reći kući, ali puno prijatelja bit će na utakmici. Lijep susret za mene. Mi smo lošije ušli u Ligu nacija, ali smo pokazali karakter i eto nas na vrhu. Ovdje moramo dobiti i ostati prvi", počeo je veznjak Chelseaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Istaknuo je kako je ljepše igrati u Ligi nacija kada si prvi na tablici te je dodao kako voli igrati u reprezentativnom dresu. Dalić je pak najavio juriš na pobjedu jer ne želi ništa prepuštati Danskoj i Francuskoj.

"Očekujem tešku utakmicu u kojoj moramo dati sve od sebe da se uvedemo na završni turnir, bez da računamo da će nam netko pomoći", veli izbornik i najavljuje promjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrio razliku između momčadi iz Rusije i ove danas

"Bit će promjena, ovdje je više ciljeva, a prvi je dobar rezultat. Drugi je da isprobamo neke druge igrače, da damo svima šansu ako je to moguće jer kasnije nema više prijateljskih susreta. Napravit ćemo promjene u zadnjem redu i u napadu. Erlić se vratio treningu i vidjet ćemo je li pametno da zaigra, rizik je tu da ne dođe do nove ozljede", veli Dalić.

"Šutalo je dobio jedan udarac, bio je na snimanju, ali nije ništa strašno. Ipak, treba vidjeti. Imamo četiri napadača, nisu istog stila, pa ćemo pokušati nešto drugačije. Nekad nam treba robustan napadač, nekad šmeker, ovisi što tražimo. Bio bih presretan da imamo točno rješenje, ovog trenutka ga tražim. Vjerujem da će netko iskoristiti šansu", zaključio je priču o napadačima pa otkrio je li ova momčad jača od one koja je igrala u Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

"Jedno je drugačije, a možda i bitnije. Svi su usred prvenstva i u formi, ritmu. To je bolja stvar za nas nego kada su izmoreni na kraju sezone, kad je inače SP", zaključio je.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo