POHOD NA KATAR / Dalić o popisu igrača za Svjetsko prvenstvo: 'Ovo je moj izbor, uvijek će biti nezadovoljnih'

Image
Foto: profimedia.hr

Nadamo se kako će nas naši Vatreni ugrijati i pokušati ponoviti čudo iz Rusije od prije četiri godine. Dalić je objasnio svoj izbor i zamolio medije za pozitivu uoči Svjetskog prvenstva

9.11.2022.
12:08
profimedia.hr
VOYO logo

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, objavio je popis igrača koje će voditi na nadolazeće Svjetsko prvenstvo u Kataru. Polagano se diže euforija unatoč tome što je ispred nas najčudnije natjecanje ikada budući da se igra po zimi. Nadamo se kako će nas naši Vatreni ugrijati i pokušati ponoviti čudo iz Rusije od prije četiri godine. Dalić je objasnio svoj izbor i zamolio medije za pozitivu uoči SP-a.

Image
ODABRANO DRUŠTVO /

Zlatko Dalić objavio popis igrača za Svjetsko prvenstvo: Evo koji Vatreni putuju u Katar

Image
ODABRANO DRUŠTVO /

Zlatko Dalić objavio popis igrača za Svjetsko prvenstvo: Evo koji Vatreni putuju u Katar

Dobra atmosfera

Reprezentacija je puna samopouzdanja nakon izborenog Final Foura u Ligi nacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Optimist sam, vjerujem u našu reprezentaciju. Vjerujem u svoj stožer i svoj rad. Moramo biti realni i objektivni. Deset ili 12 reprezentacija nada se da će biti svjetski prvak. Idemo korak po korak, imamo veliko samopouzdanje nakon utakmica u Ligi nacija. Nema pritiska, nema velike euforije. Prva će biti najvažnija", rekao je u uvodu.

Izbornik je otkrio što je prevagnulo u odabiru napadača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čolak je dobar igrač i ja to poštujem. Napravili smo dobru analizu i došli smo do ove odluke. Uzeli smo četiri napadača i ja iza toga stojim. Budimir je taj kad nam treba presing, skok-igra i trka. Da sam ja dao da vi tu radite popis, možda bi dva ili tri imena bila drugačija. Nije bilo puno dilema oko popisa. Uvijek će biti onih koji nisu sretni s izborom", kaže Dalić.

"Za Jakića smo se odlučili jer može odigrati tri pozicije. Mišića nisam vodio jer ne želim da na SP ide netko tko prvi put igra za reprezentaciju. Vida i Lovren su naši senatori koji igraju u dobroj formi. Veseli me činjenica da se vi tu pitate samo za dva-tri imena", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska puna optimizma ide u Katar.

"Kod nas su uvijek velika očekivanja, pogotovo zbog zadnjih utakmica. S pravom smo optimisti, ali moramo biti realni. Maroko je najvažnija utakmica. Razmišljamo sad da prođemo grupu. Najviše fokusa stavljamo na Maroko", zaključio je hrvatski izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo