pridobio naklonost otoka / Dalić nahvalio Engleze nakon utakmice, no s jednom ih je izjavom potpuno osvojio

Image

Kako to veliki sportaši i sportski dužnosnici čine, Dalić je pohvalio i protivnika za vrhunsku izvedbu

19.11.2018.
11:17
VOYO logo

Hrvatska je porazom od Engleske na Wembleyju ispala iz elitnog razreda Lige nacija, a izbornik Zlatko Dalić najveći razlog u porazu svoje momčadi vidi u nedostatku snage nakon iscrpljujuće utakmice protiv Španjolske na Maksimiru

"Nismo se oporavili kako treba nakon utakmice sa Španjolskom. U zadnjih deset minuta igračima je pala koncentracija. U tom drugom poluvremenu Englezi nisu imali prilika, mi smo pak igrali dobro, no onda smo naivno primili dva gola iz prekida", izjavio je Dalić nakon utakmice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, ispadanje u niži rang ne vidi kao katastrofu i odmah se okreće kvalifikacijama za EURO koje počinju u ožujku iduće godine. 

"Najveća meta i cilj nam je Europsko prvenstvo, sigurno možemo ponoviti uspjeh sa Svjetskog prvenstva. Ovo je sada bio veliki temelj za budućnost. U Ligi nacija su igrali mladi igrači, stvorili smo sinergiju s navijačima, to nam je dugo nedostajalo, oni će nas sada prati diljem svijeta. Nastavljamo dalje. Želimo ponoviti nešto slično na Europskom prvenstvu. Zato nam je poslužilo ovo natjecanje", rekao je Dalić nakon utakmice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, kako to veliki sportaši i sportski dužnosnici čine, Dalić je pohvalio i protivnika za vrhunsku izvedbu. 

"Mislim da je već na Svjetskom prvenstvu Engleska premašila sva očekivanja postavljena pred ovu momčad. Imaju vrlo mladu i brzu momčad, što je važno u modernom nogometu", izjavio Dalić, a zatim izrekao i izjavu koja je osvojila Engleze i glasno odjeknula na otoku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vraća se kući, vrlo brzo", rekao je Dalić aludiravši time na svojevrsnu himnu engleske reprezentacije sa Svjetskog prvenstva 'It's coming home', čime su izrazili svoju želju da ponove uspjeh iz 1966. godine i ponovno postanu svjetski prvaci te donesu trofej namijenjen svjetskom prvaku u svoju domovinu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo