DA IM NIJE BILO BRAĆE…: / Oni su napravili nogometnu karijeru preko 'veze'

Image

Crystal Palace, engleski nogometni prvoligaš, mogao bi nastaviti ne odveć uspješnu praksu dovođenja igrača koji su u rodbinskoj vezi.

17.9.2016.
11:00
VOYO logo

Ideja koja stoji iza poteza kluba, piše Four Four Two, je olakšati prilagodbu igraču koji je doveden kao pojačanje na način da mu poznato lice bude blizu. Za 32 milijuna funti doveden je Christian Benteke iz Liverpoola, samo da bi nedugo potom klub potpisao Jonathana, igrača koji za Zulte-Waregem, s mjesta napadača, u prošloj sezoni nije postigao niti jedan pogodak u 17 utakmica. U šesnaest njih ušao je s klupe.

Primjera ima i u prošlosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roque i Julio Santa Cruz

Roque Santa Cruz stigao je u Blackburn 2007. nakon osam godina provedenih u minhenskom Bayernu. U debitantskoj sezoni pogodio je 19 puta za novu momčad. Njegov mlađi brat Julio, doveden godinu potom, nije bio niti blizu toga da opravda transfer. U tri godine u klubu nije niti nastupio za seniorsku momčad.

Clarence i Chedric Seedorf

Clarence Seedorf je pet puta osvojio Ligu prvaka, a čini se da je po dolasku u Real Madrid inzistirao i na dovođenju brata. Chedric je u jednoj sezoni nastupao za mlađi Realov pogon, samo da bi ga Clarence poveo sa sobom pri transferu u milanski Inter. Potucao se potom mlađi Seedorf po nizu malo uspješnih klubova sve do dolaska u Milan. U kojem je tad igrao Clarence.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaka i Digao

Majstor Kaka je u Milan stigao 2003. iz Sao Paulo i brzo se prometnuo u nositelja igre momčadi s kojom je osvojio niz trofeja, a tako i Seriju A i Ligu prvaka. Godinu potom stigao je njegov brat Digao. Jednom je nastupio za klub.

Paolo i Fabio Cannavaro

Fabio Cannavaro, osvajač naslova svjetskog prvaka, bio je Paolova ulaznica u Parminu nogometnu momčad. Stigao je ondje sa samo dva nastupa za seniorsku momčad Napolija. Ne može se reći da Paolo nema dobru karijeru, nakon sedam godina u Parmi, osam ih je proveo u Napoliju kojeg je kao kapetan predvodio do osvajanje Talijanskog kupa, a danas je u Sassuolu. Fabio je u međuvremenu igrao za Inter, Juventus, Real Madrid… i nesumnjivo otvorio prije toga vrata svom mlađem bratu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primjera ima još, a među njima su, podsjeća izvor, i Jesus i Marco Navas, odnosno Eden i Thorgan Hazard

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo