Fotofiniš prvenstva / Cvitanović za RTL komentirao završnicu HNL-a: 'Mislim da je Hajduk svjestan da se mora orijentirati na Kup'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Reklo bi se - Dinamo se nudio. No konkurencija čini se nije imala mentalitet odnosno iskustvo kojim se osvajaju titule. Iako, san je u Splitu još uvijek živ

10.5.2022.
21:41
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatsko nogometno prvenstvo ušlo je u samu završnicu, ostala su još samo dva kola do kraja. Nakon što su dugo rame uz rame po titulu jurila čak četiri pretendenta u posljednjih nekoliko kola priča se svela na dva imena – Dinamo i Hajduk.

Osijek je teškim porazom na Maksimiru u prošlom kolu protiv Dinama (0:3) ostao bez šansi, a nade Rijeke su se ugasile i nešto ranije. Ove sezone su sve momčadi iz vrha oscilirale no naposljetku je Dinamo došao prvi do meč lopte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gdje su bile pogreške Hajduka, Osijeka i Rijeke za RTL je s Markom Vargekom analizirao Mario Cvitanović.

Image
Damir Mišković /

Predsjednik Rijeke nakon teškog poraza od Hajduka: 'Hajduk je jednostavno bio...'

Image
Damir Mišković /

Predsjednik Rijeke nakon teškog poraza od Hajduka: 'Hajduk je jednostavno bio...'

"U ovom trenutku je Dinamo stavio obje ruke na trofej, mora ga samo podignuti, a ta utakmica u Šibeniku im može to donijeti. Ovo je bila sezona u kojoj se nikada lakše nije moglo dostići, pa čak i prestići Dinamo. Rekao bih da nitko nije bio spreman ugroziti Dinamo", konstatirao je Cvitanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Hajduk je izgubio prvenstvo u nekim malim utakmicama'

Hajduk je jedini 'živi' konkurent Dinamu za ovogodišnju titulu. Bila je to sezona u kojoj su Splićani zauzeli gard, bili stabilni, na trenutke goropadni. Hajduk je odradio najbolji zimski prijelazni rok te je predvođen najboljim igračem lige Markom Livajom i upravo zbog toga zvuči nevjerojatno činjenica da su Livajin i Kalinićev žuti karton u derbiju presudili Bilim ambicijama u završnici prvenstva.

"Mislim da je Hajduk u ovom trenutku svjestan da se mora preorijentirati na Kup i pokušati uzeti taj trofej, mislim da je kasno i da je Hajduk izgubio prvenstvo u nekim malim utakmicama. S druge strane guraju dobro, stabilizirali su se pred kraj i vuče ih to finale Kupa", rezimira naš sugovornik ovu sezonu najvećeg Dinamova rivala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek s boljim kadrom osvojio manje bodova

Ovim raspletom, Osijek ostaje najveći tragičar sezone. Mijo Caktaš je promašio penal u derbiju s Hajdukom što je bio šesti promašeni penal za igrače slavonskog prvoligaša posljednjih godinu dana. Da je Caktaš to pospremio iza Kalinićevih vrata možda bi sezona za momčad Nenada Bjelice izgledala drugačije.

"Ovo je druga godine Bjelice i on je osnažio svoj kadar. Tu prije svega mislim na Caktaša i na Miereza kojeg su potpisali pa Nejašmića i Lovrića iz Gorice. Ovaj kadar je neusporedivo bolji nego onaj iz prošle sezone, a opet nisu uspjeli, čak su i osvojili manje bodova od prošle sezone", zaključio je Mario Cvitanović za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reklo bi se - Dinamo se nudio. No konkurencija čini se nije imala mentalitet odnosno iskustvo kojim se osvajaju titule. Iako, san je u Splitu još uvijek živ.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo