ČUJTE I POČUJTE: / Dinamo se putem priopćenja obratio navijačima Hajduka

Image
3.12.2015.
15:23
VOYO logo

Prije nešto više od godinu dana, na stadionu Maksimir došla je na vidjelo sva samovolja Zdravka Mamićai ostalih čelnika Dinama, kao i kako izgleda simbioza kluba i svojih navijača. Naime, zbog tzv. Mamićevih "crnih listi", Torcidi je zabranjen ulazak na stadion.

To je izazvalo revolt navijača Hajduka, koji su iz prkosa i bunta odlučili ne ući na stadion. S njima su se solidarizirali i igrači splitskih Bijelih, koji su odbili izaći na teren po prvi puta u povijesti HNL-a. Utakmica je registrirana kao 3:0 pobjeda Dinama, a nakon toga, bojkota i prosvjeda na Rivi, za navijače Hajduka ukinute su tzv. "crne liste".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ulaznice će se navijačima Hajduka prodavati i na sam dan utakmice'

Sad se Dinamo na svojim službenim stranicama navijačima Hajduka javio putem priopćenja:

GNK Dinamo ima, u skladu sa Zakonom o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Pravilnikom o sigurnosti HNS-apersonaliziranu prodaju ulaznica za svoje utakmice. To u naravi znači da se za svakog kupca vode detaljni zapisi o prodaji, tj. ulaznice se prodaju uz predočenje važećeg osobnog dokumenta. To se odnosi na kupnju ulaznica za sve tribine stadiona Maksimir. Za navijače Hajduka osigurali smo posebna prodajna mjesta koja će biti otvorena na sam dan utakmice na južnom ulazu u stadion, u vremenu od 12:00 do 15:45 sati. Naglašavamo da postoji i mogućnost kupnje ulaznice u pretprodaji od 02. prosinca 2015. godine putem interneta, čime želimo u bitnome olakšati kupnju navijačima Hajduka iz svih krajeva Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naš sustav prodaje ulaznica je koncipiran tako da spriječi kupnju ulaznica osobama kojima je izrečena mjera zabrane odlaska na pojedina sportska natjecanja ili koji ispunjavaju uvjete sadržane u članku 32. stavak 7. Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

Prodaja ulaznica je personalizirana

GNK Dinamo poslao je tisuću ulaznica Hajduku sukladno potpisanom ugovoru, ulaznice će se navijačima Hajduka prodavati i na sam dan utakmice, a kako bi se olakšala kupnja navijačima Hajduka iz svih krajeva Hrvatske ulaznice se mogu kupiti putem interneta u pretprodaji već od srijede. Prodaja ulaznica je, naravno, personalizirana. GNK Dinamo poziva sve koji će u subotu biti na Maksimiru na sportsko i korektno navijanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Glavni direktor GNK Dinamo i predsjednik Uprave HNK Hajduk potpisali su Ugovor o prodaji ulaznica te je GNK Dinamo poslao 1000 ulaznica Hajduku. Potpisom Ugovora HNK Hajduk obvezao se prodavati ulaznice po navedenim uvjetima te 24 sata prije utakmice dostaviti popis osoba kojima je prodao ulaznice. Popis treba sadržavati: prezime, ime, datum i godinu rođenja svakog kupca ulaznice.

Jug otvoren od 13 sati

Ulaz u tribinu jug stadiona Maksimir bit će otvoren od 13:00 sati. Naša redarska služba će, sukladno svojim zakonskim ovlastima, na tzv. predulazima utvrđivati istovjetnost osobnog dokumenta s podacima o nositelju ulaznice. Na tribine neće moći ući nitko tko neće imati važeći dokument, kojem će na predočenoj ulaznici biti upisani podaci različiti od pokazanog dokumenta i/ili koji na ulaznici uopće neće imati napisane osobne podatke. Isto tako, redarska služba će poduzimati mjere kojima će se osigurati da gledatelji: ulaze na pravilnom dijelu stadiona, ne unose u stadion nikakve predmete i/ili supstance koji bi se mogli koristiti u djelima s elementima nasilja, alkohol, drogu, pirotehnička sredstva, transparente s obilježjima bilo kojeg oblika nesnošljivosti, diskriminacije, uvreda i poticanja na mržnju te općenito poduzeti sve mjere usmjerene prema suzbijanju kršenja članka 4. Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ekipa sa transparentima na ulazu najkasnije do 13:45

Molimo navijače Hajduka koji imaju namjeru na tribinu unijeti transparente, da ih trebaju donijeti na ulaz u tribinu najkasnije do 13:45 sati na dan utakmice, kako bi naša redarska služba izvršila uvid u sadržaj te kako bi mogli pravovremeno biti postavljeni isključivo na ogradu tribine. Iz sigurnosnih razloga i u dogovoru s policijom neće biti dopušten unos ruksaka i većih torbi.

GNK Dinamo je osigurao zonu na Borongaju za navijače Hajduka, u neposrednoj blizini ulaza na južnu tribinu stadiona Maksimir, a policija će izvršiti sigurni prihvat i njihovu prepratu u sigurnu zonu i na stadion.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozivamo sve na fair, sportsko i korektno navijanje, nadamo se da će utakmica proteći u sportskom duhu i da će se svi gledatelji na našem stadionu osjećati ugodno", stoji u priopćenju.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo