JAKO TEŠKO IZBOREN REZULTAT / Čudesni Marko Livaja zabio prekrasan pogodak u samoj završnici i donio Hajduku pobjedu protiv Lokomotive

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Jedini pogodak na utakmici postigao je Marko Livaja u samoj završnici

26.9.2021.
21:08
Milan Sabic/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Hajduka svladali su Lokomotivu s 1:0 na svom Poljudu u utakmici desetog kola Prve HNL. Jedini pogodak na utakmici postigao je Marko Livaja u samoj završnici.

Dvoboj na Poljudu započeo je dobrom šansom Lokomotive, u 6. minuti je opasno zaprijetio Maleš. Utakmica je bila takva da je Hajduk držao posjed i kružio oko gostujućeg šesnaesterca, ali su istovremeno Splićani vrlo teško dolazili u prilike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokušao je Sahiti u 17. minuti, kasnije su zajedno kombinirali Biuk i Sahiti. Isto tako, Livaja je bio stalna opasnost za goste, no relativno mirno Lokomotiva je dogurala do kraja poluvremena i rezultata 0-0.

Sve se nastavilo u drugom poluvremenu po istom receptu. Hajduk je imao inicijativu, no prvu pravu šansu su propustili gosti. Pivarić je bio u savršenoj prilici u 69. minuti, ali je završnica bila vrlo slaba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Prekrasan gol Livaje

Pet minuta kasnije raspalio je Marko Livaja s vrha šesnaesterca te je pogodio okvir vrata, a u 81. minuti gosti su ipak kapitulirali. Odličnu loptu je poslao Mlakar, a Livaja se ubacio i glavom pogodio za 1-0. VAR je dugo provjeravao potencijalno zaleđe jer su odlučivali milimetri, no pogodak je priznat. Time se Livaja na vrhu ljestvice strijelaca izjednačio s napadačem Rijeke Drmićem (po 7 golova).

Debelo u sudačkoj nadoknadi šansu za 1-1 je imao Kačavenda, ali vratar Hajduka Kalinić je bio na pravom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk se bodovno (19), pak, izjednačio s Dinamom, ali ima i utakmicu više. Lokomotiva je ostala na šestom mjestu, a u zadnjih pet ligaških utakmica ima četiri poraza i samo jedan remi.

---------------

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PRVA HNL, DESETO KOLO, STADION POLJUD, 19:05

HAJDUK - LOKOMOTIVA 1:0

SASTAVI:

Hajduk: Kalinić, Lovrencsics, Simić, Elez, Čolina, Atanasov, Fossati, Sahiti, Biuk, Livaja, Mlakar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokomotiva: Nevistić, Soldo, de Haas, Marić, Cipetić, Milićević, Pivarić, Maleš, Aliyu, Kačavenda, Dabro

---------------

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TIJEK UTAKMICE

Kraj utakmice.

90' + 10' - Kačavenda je imao sjajnu šansu u samoj završnici, ali spasio se Hajduk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' + 5' - Lovrencsics je dobio udarac loptom u glavu, ukazuje mu se pomoć i igra je opet zaustavljena.

90' + 1' - Cipetić dobiva žuti zbog odgurivanja Melnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Još se osam minuta igra. Dugo je trajala provjera gola i bilo je puno izmjena.

89' - Čuić ulazi, van ide Livaja uz ovacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

86' - Provjera VAR-a trajala je pet minuta i gol je priznat. Ušao je Melnjak umjesto Mlakara.

81' - GOOOOOOOOOOOL! LIVAJAAAAAA! Najbolji igrač Hajduka primio je sjajnu loptu Mlakara s lijeve strane i izbio je sam ispred vratara Lokomotive te ga s lakoćom matirao. Fantastičan gol. No, traje provjera VAR-a-

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75' - Livajaaaaa! Pogodio je vratnicu negdje s 20 metara udaljenosti od gola. Kako je malo nedostajalo.

74' - Ništa od slobodnog udarca, Pivarić je dobro izašao u blok. A sada se terenom širi dim zbog bakljade Torcide.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

73' - Soldo je sada napravio prekršaj na rubu kaznenog prostora i ovo je zona udarca po golu.

72' - Pivariću žuti karton zbog udarca u glavu prilikom zračnog duela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' - Maleš ide van Đira unutra i Raul umjesto Aliyjua.

69' - Pivariiiiić! Promašio je gol s četiri metra udaljenosti. Pucao je iz prve nakon jednog sjajnog centaršuta s desne strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

67' - Kačaniklić i Ljubičić ulaze, van idu Biuk i Fossati. Ide totalno u napad Gustafsson. Hajduk trenutno ima igrače za formaciju 4-2-4, vidjet ćemo kako će to izgledati.

65' - Hajduk se polako približava golu Lokomotive, ali ne stvara nikakve šanse. Dosta pasivna utakmica u drugom dijelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

57' - Žuti karton za Kačavendu zbog udaranja suparnika u lice prilikom duela.

53' - Otprilike u istom ritmu igra se u nastavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Sahiti je izašao, Vuković ušao. Mlakar ide sada na desnu stranu, Livaja ide na centarfora.

Kraj prvog dijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - Igrat će se još minuta.

41' - Ufff, Maleš je sada žestoko ušao u noge Sahitiju, a ovaj je ostao ležati na travnjaku. Žuti karton prvo dobiva Simić zbog prežestokog prosvjedovanja, a onda i Maleš koji je napravio prekršaj.

38' - Evo nečeg i od Lokomotive. Pivarić je dao sjajnu povratnu za Dabru na rub kaznenog prostora, ali je centarfor Lokomotive pucao dosta traljavo pored gola.

30' - Biuk je sada primio sjajnu loptu i krenuo je u kazneni prostor s lijeve strane, ali je otišao previše prema gol-autu i onda je dao na drugu stranu za Sahitija, no ovaj nije uspio završiti akciju.

25' - Lokomotiva ne može preći centar, sjajno kontrolira utakmicu Hajduk i čeka svoju šansu iz kontre i polukontre.

20' - Hajduk igra sjajno, gol visi u zraku. Mlakar je opet bio u sjajnoj situaciji, ali se malo spetljao u primanju lopte, uslijedio je nakon toga još jedan odličan centaršut u kazneni prostor, ali bio je ofsajd.

17' - Livaja je povukao s centra i zatim dao na bok za Sahitija koji je ulazio u kazneni prostor i odmah je pucao, ali Nevistić je sjajno obranio.

10' - Mlakar je sada prijetio, ali otišlo je malo pored gola.

9' - Ohoho. Livaja je dobio žuti karton jer je vrlo žestoko prosvjedovao nakon što je srušen u kaznenom prostoru. Činilo se ovako na prvu da je kontakta bilo, De Haas ga je možda ipak malo sapleo po nogama. No sudac je procijenio kako nema prekršaja. Veoma diskutabilno i možda je trebao tražiti provjeru.

6' - Kačavenda je poslao jednu opasnu loptu na rub peterca, a ona na kraju dolazi do Maleša koji puca iz prve i lopta odlazi malo pored gola.

1' - Počela je utakmica. Okupilo se dosta navijača na Poljudu, nije onako pun kao što se očekivalo, ali bit će dobra atmosfera.

---------------

Nakon što je Hajduk odradio, za HNL prilike, spektakularan prijelazni rok, vrijeme je da vidimo kako će se svi ti igrači uklopiti u sustav i filozofiju trenera Jensa Gustafssona. Prva prilika bit će u nedjelju, kad će Splićani na Poljudu dočekati Lokomotivu.

"Prva utakmica protiv Lokomotive bila je teška. Većina vas se najviše sjeća one šanse Ljubičića za pobjedu u samoj završnici. Lokomotiva je snažna momčad. Sada su u nešto slabijem periodu, ali dobro se brane, napadaju, imaju jako dobrog trenera. Očekujem neugodnu utakmicu. Imali smo dovoljno vremena za pripremu od susreta protiv Istre. Naravno, imali smo i kup susret u međuvremenu, ali smo svejedno imali dovoljno vremena da se spremimo", rekao je uoči te utakmice s Lokomotivom Gustafsson.

Image
TO MOŽE SAMO HAJDUK /

Poljud ima svoje Galacticose, nevjerojatno je što se u Splitu dogodilo u samo godinu dana

Image
TO MOŽE SAMO HAJDUK /

Poljud ima svoje Galacticose, nevjerojatno je što se u Splitu dogodilo u samo godinu dana

I"Naš cilj je da budemo u dobroj poziciji u prosincu, a onda ćemo imati dobru startnu poziciju za proljeće. Imamo dobru ravnotežu mladih, iskusnih igrača kao i onih srednje dobi koji već imaju određeno iskustvo. Sve to nam daje mogućnost da budemo na pravoj razini. Uz to možemo bolje razvijati mlade, oni tako bolje mogu vidjeti i razumjeti što im treba za napredak. Sada je sve perfektno posloženo", rekao je trener Hajduka pa se osvrnuo na kadar.

"Posavec, Eduok i Krovinović sigurno neće nastupiti. Lovrencsics će vjerojatno spreman za Osijek. Vuković se jučer nije dobro osjećao, ali danas bi trebao biti na treningu. To je to koliko zasad mogu reći o kadru. Neću vam odgovoriti na pitanje tko će igrati na desnom beku, mislim da bismo time samo pomogli Lokomotivi u pripremi susreta. Ćalušić je igrao dobro u kupu, Čolina protiv Istre. Ali drugačiji su to tipovi igrača. Zadržao bih se ipak na tome", zaključio je Gustaffson.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo