CRNI DANI BIVŠEG MAMIĆEVOG MILJENIKA: / Vlastite igrače nazvao curicama, a onda za dlaku izbjegao napad huligana

Image
Foto: Screenshot

Nije dobro počela poljska avantura za nekadašnjeg sportskog direktora Dinama i direktora hrvatske reprezentacije Romea Jozaka.

2.10.2017.
16:41
Screenshot
VOYO logo

Prije nešto više od dva tjedna Jozak je iznenađujuće postao trener aktualnog poljskog prvaka Legije iz Varšave. U prvoj utakmici nakon njegova dolaska Legia je pobijedila Cracoviju (1-0), ali su odmah potom uslijedili porazi od Jagiellonije (0-1) i ove nedjelje od Lecha iz Poznana.

'Osjećam se izdanim'

Posebno je bolan za Jozaka bio ovaj posljednji poraz koji mu je nanio sunarodnjak Nenad Bjelica. Lech je učinio Legiju potpuno nemoćnom, zadavši Jozaku nove glavobolje i izazvavši bijes radikalnih navijača iz Varšave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osjećam se izdanim od svojih igrača. Ovo je igra za muškarce, a ne za curice", pričao je poslije utakmice pred kamerama Jozak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A po povratku u Varšavu uslijedio je kaos. Ispred stadiona su momčad dočekali huligani iz Legijine navijačke skupine, naredili igračima da izađu iz autobusa, a potom ih počeli udarati. Poljski Sport navodi da su navijači šamarali igrače i udarali ih po stražnjem dijelu glave, ali više s namjerom da ih ponize, a ne ozlijede.

Nastardao pomoćnik

Nisu nastradali samo igrači, već i Jozakov pomoćnik Aleksandar Vuković, a poljski mediji ističu da je neugodna situacija trajala oko deset minuta. Sam Jozak je uspio izbjeći batine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Legia je posljednje dvije godine osvajala naslov poljskog prvaka, ali je u novu sezonu krenula očajno. Najprije je ispala u kvalifikacijama Lige prvaka od Astane, a potom nije uspjela ući ni u Europsku ligu jer je bolji bio moldavski Šerif. U poljskom prvenstvu je poslije 11 kola tek na osmom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo