RONALDO SRUŠIO REKORD / Arsenal torpedirao očajni Manchester United. Cristiano zabio povijesni pogodak pa ga vrlo emotivno proslavio

Image

Došao je do stotog pogotka već u trećoj ligi u kojoj nastupa

23.4.2022.
15:57
VOYO logo

Nogometaši Arsenala izbili su na četvrto mjesto ljestvice engleskog prvenstva svladavši u prvom susretu 34. kola izravnog konkurenta Manchester United sa 3-1 (2-1).

Arsenal je poveo već u 3. minuti kada je Nuno Tavares iskoristio početničke pogreške Alexa Tellesa i Varanea u gostujućoj obrani. Na 2-0 povisio je Saka u 32. minuti iz kaznenog udarca kojega je sam izborio nakon prekršaja Tellesa, no samo dvije minute potom Cristiano Ronaldo je smanjio na 2-1 nakon ubacivanja Matića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Ronaldo je ovim golom ispisao povijest. Došao je do stotog pogotka već u trećoj ligi u kojoj nastupa i četvrtom dresu u karijeri. Zabio je više od 100 golova u nacionalnom dresu, 115 preciznije, prešao je stotku u Ligi prvaka i trenutno je na 140, u La Ligi je zabio čak 311, a u Juventusu 101.

Isto tako Ronaldo je vrlo emotivno proživio ovaj pogodak jer posvetio ga je svom sinu koji je preminuo prije nekoliko dana odmah nakon rođenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Promašili penal pa se raspali

Ključni trenutak dogodio se u 57. minuti kada Bruno Fernandes nije iskoristio kazneni udarac za 2-2 pogodivši vratnicu, da bi kazna za taj promašaj stugla u 70. mi nuti kada je Xhaka pogodio sa 20-ak metara za konačnih 3-1.

Četvrti Arsenal sada ima 60 bodova, dva manje uz dvije odigrane utakmice više od trećeg Chelseaja, a tri više uz utakmicu više od petog Tottenham Hotspura, dok je Manchester United ostao šesti sa 54 boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na vrhu je Manchester City sa 77 bodova, jedan manje ima drugi Liverpool.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo