A SAD ADIO / Trenerski velikan odlazi u mirovinu, Francuz nakon Eura odlazi iz reprezentacije

Image

"Svemu postoji početak i kraj. To je jedino pošteno..."

24.5.2024.
10:10
VOYO logo

Talijan Claudio Ranieri, koji je s Leicester Cityjem iznenađujuće osvojio naslov engleskog prvaka 2016., najavio je povlačenje iz nogometa u dobi od 72 godine.

Image
ZAHLADILI ODNOSI /

Sopiću prijeti otkaz u Rijeci nakon svađe s najvećom zvijezdom ekipe

Image
ZAHLADILI ODNOSI /

Sopiću prijeti otkaz u Rijeci nakon svađe s najvećom zvijezdom ekipe

Posljednja utakmica koju je vodio kao trener bila je domaći poraz Cagliarija od Fiorentine (2-3) u četvrtak, gdje je dobio buran pljesak navijača u Sardegna Areni, kao i počasni špalir od svojih igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svemu postoji početak i kraj. To je jedino pošteno: zatvoriti krug na ovaj način, gdje sam počeo, nešto je o čemu sam sanjao i san je bio prekrasan", rekao je Ranieri, koji je prije ovog angažmana vodio Cagliari 1988.

Image
Foto: Profimedia

10. Claudio Ranieri - 864.33 milijuna eura

Ranieri je u karijeri vodio niz momčadi Serie A, uključujući Juventus, Romu i Inter. U Eneglskoj je, osim Leicester Cityja, trenirao Chelsea, Fulham i Watford, a u Španjolskoj Valenciju i Atletico Madrid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sreća ne pada na tebe, treba je tražiti. Bio sam sretan čovjek: želio sam biti nogometaš, uspio sam. Onda sam s 30 godina pokušao shvatiti razumijem li nogomet, pokušao sam i uspio sam", rekao je Ranieri.

"Kao nogometaš nisam bio veliki prvak, ali kao trener sam se jako zabavljao. Za mene je bila čast biti u svijetu nogometa", kazao je na kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Giroud odlazi u mirovinu

Francuski nogometaš Olivier Giroud objavio je kako nakon EURA, koji se od 14. lipnja do 14. srpnja igra u Njemačkoj, namjerava završiti reprezentativnu karijeru.

Giroud, koji je ovog mjeseca napustio Milan kako bi se pridružio američkom klubu Los Angeles, upisao je 131 nastup za Francusku s kojom je osvojio naslov svjetskog prvaka 2018.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S 57 golova, 37-godišnjak je najbolji strijelac reprezentacije svih vremena, prestigavši Thierryja Henryja pogocima na Svjetskom prvenstvu 2022.

Image
Foto: Profimedia

"Da budem iskren, ovo će biti moje posljednje natjecanje s reprezentacijom. Očito će mi jako nedostajati", rekao je Giroud za "L'Équipe".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ali mislim da će ova francuska momčad biti gotova nakon EURA. Moramo napraviti mjesta za mlade. Također morate paziti da nemate jednu sezonu previše. Morate pronaći pravu ravnotežu", dodao je.

"Uvijek sam govorio da ću prestati kada to moje tijelo bude tražilo. Mislim da su mi preostale dvije dobre godine. Ali što se francuske reprezentacije tiče, mislim da će to biti kraj."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuska, koja je ispala od Švicarske u šesnaestini finala EURA 2020., zadnji put je naslov europskog prvaka osvojila 2000. Ove godine u Njemačkoj je u skupini s Austrijom, s kojom igra prvu utakmicu u skupini 17. lipnja, te s Nizozemskom i Poljskom.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo