ČLANOVI DINAMA U OFENZIVI UOČI SJEDNICE: / 'Skupštinari, otkažite danas poslušnost Mamiću, glasajte protiv'

Image

'Pozivamo vas da glasate protiv financijskog izvješća'

8.3.2021.
17:00
VOYO logo

Udruga članova Dinama koja se zove "Dinamo to smo mi" u ponedjeljak je poslala otvoreno pismo članovima klupske skupštine od kojih traži da otkaže poslušnost Zdravku Mamiću te da na današnjoj sjednici koja počinje u klubu u 18.00 glasa protiv financijskog izvješća kluba.

Skupština stala na stranu Mamića i društva

Podsjetimo, ta ista skupština izglasala je da Dinamo nije oštećen od strane Zdravka i Zorana Mamića, poreznog obveznika Milana Pernara te Damira Vrbanovića, koji su nepravomoćno osuđeni na duge zatvorske kazne zbog izvlačenja više od 117 milijuna kuna iz kluba. Smatraju kako je uprava kluba u prošloj godini napravila nekoliko ozbiljnih propusta na štetu Dinama, a skupštinari moraju zaštititi interese Dinama prema ovlastima koje imaju po statutu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pozivamo vas da glasate protiv financijskog izvješća te time pošaljete jasnu poruku ograđivanja od štetne politike od uprave i eklatantnih sukoba interesa od strane Nadzornog odbora", stoji u e-mailu koji je DTSM poslao svim redakcijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Udruga Dinamo to smo mi" redakcijama je poslala i otvoreno pismo koje prenosimo u cijelosti:

'Krivotvorenje dokumentacije kazneno je djelo'

"Gospodo Skupštinari,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

pred vama je još jedna redovna sjednica skupštine GNK Dinamo. Vi kao najviše tijelo unutar Kluba po statutu Dinama (članak 24.), odgovarate za upravljanje klubom. Više se ne možete izvlačiti kako niste znali za što podižete ruke i kako je vaša funkcija u klubu ceremonijalna. Po statutu kluba (članak 33.) vi ste direktno odgovorni za usvajanje financijskog izvješća u kojem se i ovaj put nalazi velik broj nepravilnosti na štetu Dinama.

Prijašnjih godina dizali ste ruke na sve dokumente koje je pred vas stavila uprava kluba zajedno s predsjednikom Barišićem, a danas znamo da ih je radila šefica Dinamovog računovodstva Vesna Juraić. Nitko od vas nije posumnjao u istinitost dokumenata koje je izradila firma Audit consulting ili Argenta revizija u kojoj je Vesna Juraić direktorica, a ujedno i šefica Dinamovog računovodstva i članica skupštine. Krivotvorenje dokumentacije kazneno je djelo, između ostalog, predmet je to prvog kaznenog progona protiv bivših čelnika kluba za koje ste vi kao skupštinari kluba morali znati - to je vaša dužnost po statutu Dinama", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo