GUARDIOLIN SAN

CITY JE SPREMAN PROBITI SVE GRANICE: Dovođenje Messija spremni su platiti rekordno puno

Manchester City spreman je sljedećeg ljeta šokirati nogometni svijet transferom čija bi konačna brojka premašila 230 milijuna eura (200 milijuna funti) kako bi na Etihad doveo argentinskog napadača Barcelonine nogometne momčadi Lionela Messija.

Javlja to The Mirror pojašnjavajući da Cityjevi čelni ljudi rade na planu kojim bi Barceloni isplatili oko 117 milijuna eura (100 milijuna funti), a samom nogometašu ponudili primanja od oko 583,000 eura tjedno (500,000 funti).

U klubu su uvjereni da imaju najbolju startnu poziciju za Messijevo dovođenje poželi li ovaj napustiti klub sa Camp Noua, a imaju ga u treneru s kojim je sjajni napadač dugo zajedno surađivao, Josepu Guardioli. Nadanja su im dodatno narasla saznanjem da su španjolski prvaci propustili produljiti ugovor 29-godišnjaku kojim su ga vezali do kraja lipnja 2018. pri čemu je izvješena i otkupna svota od 250 milijuna eura. U Cityju računaju da bi mogli profitirati iz cijele situacije ne produlji li Messi ugovor budući da se u Barceloni sigurno nisu spremni kockati time da ga za nešto više od godine i pol dana suparnicima prepuste bez naknade.

Isti izvor javlja da City nije jedini klub koji si može priuštiti ovako visok transfer čija bi cijena nadmašila rekordnih 105 milijuna eura za koliko je Manchester United iz Juventusa doveo Paula Pogbu. Spominju se pritom PSG, Chelsea i United, ali i kineski klubovi koji bi taj transfer platili još i više.

Ipak, City i Guardiola, kojem su obećana ogromna sredstva za stvaranje momčadi koja bi dominirala engleskim prvenstvom i Ligom prvaka, više bi privukli Messija, tvrdi se.

Povratak na Net.hr