ĆIRO ZA NET.HR UOČI SPEKTAKLA NA MAKSIMIRU: / 'Rekao sam Čačiću da ne govori o hendikepu'

Image
Foto: PIXSELL

Večeras od 20.45 nogometna reprezentacija Hrvatske na ispunjenom Maksimiru igra susret 5. kola skupine I kvalifikacija za odlazak na SP u Rusiju 2018. godine protiv Ukrajine. Tim povodom za Net.

24.3.2017.
7:30
PIXSELL
VOYO logo

Ćiro Blažević zna kako srušiti uvijek neugodne Ukrajince. Upravo je on dva puta rušio Ukrajinu za vrijeme svog mandata na klupi Vatrenih, odnosno jednom s njom odigrao neodlučeno što je bilo dovoljno za plasman na SP. Ima i jedan poraz.

Sve je davno počelo. Blažević je s Ukrajincima debitirao u Zagrebu 25. ožujka 1995. u kvalifikacijama za Euro u Engleskoj. Hrvatska je na Maksimiru svladala Ukrajinu 4-0 golovima Davora Šukera (2.), Zvonimira Bobana i Roberta Prosinečkog (11 m), a u uzvratu izgubila 1-0 bombom Sergeja Kalitvinceva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Put prema Francuskoj 1998. vodio je preko Ševčenka i Rebrova

Dvije godine poslije, Hrvatska si je u skupini 1 kvalifikacija za SP u Francuskoj 1998. sama zakomplicirala život i morala u dodatne kvalifikacije.

Protivnik je Vatrenima ponovno bila Ukrajina koju su tad u napadu predvodili današnji izbornik Andrij Ševčenko i Sergej Rebrov, dinamični ubojiti napadački dvojac Dinama iz Kijeva koji je tad bio vrlo jak. Igru je kreirao sjajni Oleh Lužni, a izbornik je bio Jozef Szabo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva utakmica bila je odigrana u Zagrebu 29. listopada 1997. Hrvatska je pobijedila 2-0 pogocima Bilića u 11. i Vlaovića u 49. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj utakmici u Kijevu 15. studenog bilo je 1-1. Strijelac za Ukrajinu bio je Ševčenko u 5., a za Hrvatsku Bokšić u 27. minuti.

Hrvatska je izborila nastup na svom prvom SP-u i osvojila povijesnu "broncu zlatnog sjaja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Hrvatska je favorit protiv Ukrajine i tu vidim potencijalnu opasnost'

Skoro dvadeset godina poslije, Hrvatsku ponovno čeka Ukrajina u borbi za Mundijal, a Ćiro ovu utakmicu očekuje s velikim nestrpljenjem. Ovo je dvoboj koji mu je posebno u fokusu.

"Hrvatska je apsolutni favorit protiv Ukrajine i tu vidim potencijalnu opasnost. Jer, biti favorit uvijek si u opasnosti da podcijeniš protivnika, a onda ti se to skupo vrati. Uvjeren sam da će Ante Čačić uspjeti motivirati svoje nogometaše i napraviti potrebno da stvori neophodnu atmosferu kako bi naša angažiranost bila jednako tako velika kao njihova, a onda će klasa presuditi. A klasa je na našoj strani. Očekujem čistu pobjedu Hrvatske", kazao nam je Miroslav Ćiro Blažević u najavi utakmice i osvrnuo se na pobjedničku formulu protiv Ukrajinaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ševčenko se sigurno odlučio na strategiju protunapada'

"Sine moj, strategija u ovom trenutku nije tajna. Oni će oprezno ući u utakmicu jer su svjesni snage Hrvata. Ševčenko se sigurno odlučio na protunapad i to je najveća opasnost za nas. S tim jedino mogu ugroziti Hrvatsku u ovoj jednoj viteškoj borbi koja će biti. Sve je jasno. Međutim, naši majstori će naći onu pravu loptu i rupu u njihovoj obrani i uzeti potrebna tri boda, važna za Rusiju".

Image
Foto: AFP, SERGEI SUPINSKY

Loša vijest za Čačića u ovom dvoboju što zbog ozljeda neće mkoći računati na dokapetana Vedrana Ćorluku, Šime Vrsaljka i Ivana Perišića, koji je pocrvenio u posljednjim trenucima posljednje utakmice Hrvatske protiv Islanda na praznom Maksimiru (2-0 za Vatrene).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne smiju se podcijenjivati zamjene'

"Ne smiju se podcijenjivati zamjene. Ja sam čak na jedan način sretan da u igru ulaze mladići puni odlučnosti da iskoriste svoju prigodu, da se nametnu, i bit će nepogrešivi. Jer Ćorluka, uistinu, naš je najbolji obrambeni igrač već dugo godina. Ali tako kvalitetni igrači se znaju malo zaigrati baš zato jer su tako dobri, a ovi novi neće. Oni će efikasno rješavati probleme i neće nikakvu glupost napraviti. Rekao sam Čačiću: 'Ne govori o hendikepu. Na taj način ti igračima koji će ih zamijeniti uzimaš jednu vrijednost povjerenja koje im je nepohodno'. Ja nisam zabrinut, ma kakav hendikep, je*eš hendikep. Imamo mi veliku koncetraciju kvalitetnih igrača, talenta koji može to nadomjestiti. Svi vjerujemo u njih", zaključio je Ćiro Blažević.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo