Tužan dan za Zagreb, Ćiro u šoku!

Nogometaši Zagreba poraženi su u 31. kolu Prve HNL od Cibalije (0:2) te su izgubili i teoretske šanse za ostanak u Prvoj ligi.

10.5.2013.
22:31
VOYO logo

U prvo poluvrijeme obje momčadi ušle su poprilično oprezno. Jasno je bilo da je veliki ulog u igri. U skladu s tim najviše se igralo u sredini terena. Iako, u prvih pola sata Cibalia je imala blagu dominaciju. Pjesnici nikako nisu uspijevali pronaći pravi ritam. Pribjegao je Ćiro novim taktičkim zamislima, no sve je poremetila rana ozljeda Dina Štigleca koji je zbog ozljede zamijenjen u 29. minuti.

Imao je i gostujući trener Bojka problema. Također zbog ozljede zamijenjen je Mazalović u 21. minuti. Ipak, u 29. minuti gosti su zaprijetili preko Tomislava Pavličića čiji udarac je s 15-tak metara obranio mladi Livaković. S druge strane, Zagreb je prvi put ozbiljnije zaprijetio u 32. minuti udarcem Damira Šovšića s dvadesetak metara. Gostujući vratar Matković taj udarac je ukrotio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, s obzirom da je to bila utakmica od presudne važnosti za obje momčadi dojam je da niti pristup nije bio pravi u prvom dijelu. I drugi dio nastavljen je u sličnom ritmu. Obje momčadi bile su bez prave ideje. Odmah je Ćiro u vezni red ubacio Ćurjurića. Ideja je bila jasna, igračem njegovih karakteristika dobiti na agresivnosti i brzini protoka lopte. No, učinak je opet bio slab. Glavne okosnice Ćirine momčadi bile su indisponirane. S druge strane, Cibalia je postajala sve pokretljivija. Njihova transformacija bila je puno brža od Zagrebove.

I onda je Ćiro bacio sve karte na napad. Potez utakmice bio je onaj Ante Mitrovića u 66. minuti kada je s desnom nogom prebacio loptu na lijevu i otprve potegao. Cibalijin vratar paraboličnu loptu jedva je izbacio u korner. Tada je Kolinger u 16-ercu srušio Pavličića, a s bijele točke je u 75. minuti poentirao Vitaić. Pet minuta kasnije konačan omjer postavio je Terzić nakon što je Filipović probio po desnoj strani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istra bolja od Rijeke

Istra je s 1:0 svladala Rijeku i tako joj zakomplicirala borbu za Europu. Jedini gol je zabio Hadžić prekrasnim udarcem u 86. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo