ĆIRO BLAŽEVIĆ OTKRIO NA ŠTO GA JE TUĐMAN NATJERAO I POŽALIO SE: / 'Ma, mi smo gori od Srba'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

"Tko god je nešto napravio za Hrvatsku, brzo je odbačen. Slično je u Srbiji, ali ne kao kod nas", rekao je Ćiro

13.2.2018.
15:45
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Miroslav Ćiro Blažević prije nekoliko je dana napunio 83. rođendan, ali i dalje je itekako aktivan. Bio je na korak do preuzimanja Sloge iz BiH, ali posao je ipak dobio netko drugi.

Za Ćiru se zna da nema dlake na jeziku, a dokazao je to i u intervjuu za Blic otkrivši neke detalje koji je do sada dobro krio. Novinar s kojim je razgovarao bio je dobro pripremljen pa ga je Ćiro odlučio nagraditi ekskluzivom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Velika pogreška!'

"S obzirom na to da si izvukao ovoliko podataka koje ni tvoje zagrebačke kolege ne znaju, povjerit ću ti nešto što nikada nisam rekao. Ja sam u svojoj filozofiji i strategiji posla shvatio da je nakon SP-a 1998. godine bio idealan trenutak za povlačenje. Pazi, treći si na svijetu, službeno najbolji trener svijeta u izboru svojih kolega. Bio sam na vrhu. Dakle, idi. No, Franjo Tuđman nije htio ni čuti. Ja sam ga molio da me pusti jer sam imao strašnu ponudu s Bliskog istoka. Ma kakvi! Imao je na mene veliki utjecaj i uvjerio me da ostanem na klupi Hrvatske. Ja sam ga poslušao, ostao, zasitio se svih i dojadio svima. Pogrešno! Velika pogreška" rekao je Ćiro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinara je i zanimalo zašto se Ćiro toliko miješao u politiku:

'Trebao sam biti ministar sporta'

"Ma, ja sam se samo zaje... Inače, nemam nikakav afinitet za politiku. Tamo su ljudi koji misle da imaju smisla, a imaju ga manje od mene. A ja ga nemam nikako. Tuđman je imao viziju da budem ministar sporta, što sam odmah prihvatio. Sve dok mi jedan mudar čovjek nije rekao: 'Pa, Ćiro, ti ne znaš ni povijest. Kako bi onda mogao biti ministar.' Ja sam ga poslušao i javio da nisam zainteresiran. Tuđman je tada izabrao Novosela, a on je znao isto kao i ja. Dakle, pojma nije imao. I ja sam tako ostao nogometni trener. "

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj, otkrio je još nešto iz srca:

"Moram nešto reći što se većini mojih prijatelja neće svidjeti. Ja sam najtrofejniji trener Dinama, a bez obzira na to, ja sam za njih "Ćiro, pederu." Ostaje gorak okus ogorčenja koji nosim u sebi. Euforija je poslije SP-a 1998. trajala dva, tri dana, a nakon toga su Ćiro i Šuker bili budale. Nemojte me tješiti da je to mentalitet naroda iz regije. Nije. Mi smo gori od vas Srba i nema potrebe to poistovjećivati. Kod nas ne postoje poštovanje i solidarnost. Samo potreba da se obezvrijedi uspjeh. Kad konzultiram neke stručne ljude, oni mi kažu da sam u pravu. Tko god je nešto napravio za Hrvatsku, brzo je odbačen. Slično je u Srbiji, ali ne kao kod nas", zaključio je Ćiro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo