Novi Nk Zagreb? / Cibalia je nekad bila prvoligaš, a sad na rubu propasti: 'Ne dobivamo plaću, čekamo od ljeta...'

Image
Foto: PIXSELL/Vijesti.hr

Jedan oglas potaknuo je da se senzibilzira javnost i zapita se što se događa s vinkovačkim klubom

9.1.2020.
16:10
PIXSELL/Vijesti.hr
VOYO logo

Zanimljiv oglas pokrenuo je problematiku hrvatskog sporta. Naime, nezavisni gradski vijećnik u Vinkovcima, Damir Jakšić, na jedan oglasnik stavio je da se prodaje HNK Cibalia. Klubu koji je prošle godine proslavio stotu godišnjicu osnivanja, stavljena je cijena od 6,5 milijuna kuna.

Dugovi su se počeli gomilati 2018. kada je Cibalia još bila u Prvoj HNL. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ljudi se smiju oglasu. S time sam ja zapravo htio senzibilizirati javnost da se otvori to pitanje o stanju u klubovi. Dužni su oko 13,5 milijuna kuna, investitori se ne javljaju na natječaje. Čak su i produživali i natječaj, ali nije se javio potencijalni strateški investitor. Cibalia je uništena", kazao je gradski vijećnik Damir Jakšić za Vijesti.hr.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objasnio nam je da je zapravo grad većinski vlasnik Cibalije, te da su već objavili natječaje, ali nitko se ne želi upustiti u projekt spašavanja donedavnog prvoligaškog kluba. Potencijalni investitor koji se spominjao je Portugalac Nelio Lucas. On je poduzetnik, osnivač Doyen Sporta – investicijskog fonda koji trguje nogometašima. Neki su ga uspoređivali i s jednim od vodećih sportskih agenata, Jorgeom Mendesom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot

FOTO: Screenshot/Njuškalo

No, ni on se nije htio upustiti u to sve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cibaliji očito prijeti stečaj, radnici nisu dobili plaće koliko ja znam. To je nama u Vinkovcima jedna vrsta svetinje. Ja osobno sam tražio zadnje financijsko izvješće i reviziju rada. Svi ovdje u gradu žale za Cibalijom“, požalio nam se Jakšić.

Hoće li se ponoviti slučaj NK Zagreba?

A da plaće ne dobijaju, potvrdio nam je i jedan igrač prve momčadi kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Istina je da ne dobijamo plaće, čekamo da nam netko nešto javi. Od ljeta čekamo da se preuzme klub, stalno se tu nešto odugovlači. Svašta se priča, a mi samo želimo znati na čemu smo“, kazao nam je.

Klub se trenutno nalazi u Drugoj HNL te je posljednji na tablici sa svega 11 bodova. Može se naslutiti i razlog takvih rezultata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačenik Vinkovaca, Ivan Bosančić, rekao nam je kako će se svi detalji znati u petak. Novi natječaj trebao bi se objaviti 16. siječnja i trajat će do 31. siječnja.

Oglas je pregledalo oko 14.000 ljudi, ali kupac se nije pronašao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, prema podacima Transfermarkta koji nisu ažurirani od 2018. godine, neki igrači Cibalije vrijede i do 325.000 eura, dok je procijenjena vrijednost momčadi 875.000 eura.

Igračima i cijeloj Upravi, ali i vjernim navijačima kluba preostaje samo da se nadaju da će netko pokušati spasiti klub s dugogodišnjom tradicijom. A možda se ponovi i slučaj NK Zagreba, nekadašnji prvak Hrvatske, a sada tek klub iz 4. HNL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo