Hrabri Danac /

Christian Eriksen nakon oporavka od srčanog: 'Želim igrati na Svjetskom prvenstvu! Srce neće biti problem'

Image
Foto: AP Images

Nekadašnji danski kapetan je prvi puta nakon što je doživio srčani udar na Europskom prvenstvu najavio svoje planove i želje za nastavak karijere.

5.1.2022.
11:42
AP Images
VOYO logo

Nogometna budućnost sjajnog danskog veznjaka Christiana Eriksena je pod znakom upitnika još od prošlogodišnjeg Europskog prvenstva kad je tijekom utakmice protiv Finske doživi srčani udar. Pouzdanih informacija o nastavku njegove karijere nije bilo, no početkom ovog tjedna je u razgovoru za danski DR1 otkrio 
svoje planove i iznenadio nogometnu javnost.

"Moj cilj je nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Želim igrati, to je moj cilj. Hoću li biti izabran to je druga stvar, ali moj san je da se vratim. Osjećam da sam u sjajnom fizičkom stanju i želio bih ponovno zaigrati za svoju reprezentaciju" izjavio je u intervjuu te dodao da vjeruje da njegovo srce neće biti prepreka u tome. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutno bez kluba

Napomenimo da je nakon incidenta Eriksenu ugrađen ICD, uređaj koji bi trebao spriječiti probleme sa srcem u budućnosti. Nekadašnji danski kapetan je prošli mjesec dogovorno raskinuo ugovor s milanskim Interom jer pravila talijanske lige mu ne dopuštaju igranje s ICD-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Eriksen od Europskog prvenstva i srčanog udara nije igrao utakmice, ali trenira sa svojim nekadašnjim klubom Odenseom. Nakon što je krajem prošle godine prošao liječničke testove pojavile su se naznake da bi se Eriksen mogao vratiti profesionalnom.

Image
POLUD GORI /

Hajduk počeo pripreme bez Livaje, ali bez panike! A tu je i jedno novo lice...

Image
POLUD GORI /

Hajduk počeo pripreme bez Livaje, ali bez panike! A tu je i jedno novo lice...

Želio bi se vratiti u Englesku

Spekuliralo se da bi njegova destinacija trebala biti engleski Premiership koji nema
tako rigorozna pravila kao Seria A, a takav razvoj situacije je još izgledniji s obzirom da je 29-godišnji veznjak u Tottenhamu proveo gotovo sedam sezona prije dolaska u Inter. 

Na vrhuncu karijere danski veznjak je vrijedio čak 100 milijuna eura, a iza sebe ima osvojena tri nizozemska i jedno talijansko prvenstvo te po jedan kup iz tih zemalja.

Eriksenova želja je jasna, no do njegovog povratka na teren, a pogotovu u reprezentaciju Danske je još dalek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo