Tužna Dinamova realnost pred veliko gostovanje

Samo četiri ljetošnja pojačanja Ukrajinaca na tržištu vrijede kao svih 26 nogometaša hrvatskog prvaka.

2.10.2012.
11:10
VOYO logo

Imenjaci iz Zagreba i Kijeva već su igrali ove sezone. I iako se radi o pripremnom ogledu, utakmica koju su 3. srpnja odradili Dinamo Zagreb i Dinamo Kijev može hrabriti hrvatskog prvaka. Vjerojatno je to i jedna od rijetkih stvari koje mogu Čačićevoj momčadi davati optimizam pred iznimno neugodno gostovanje u srijedu u Kijevu.

Pripremna utakmica igrala se u austrijskom selu Langesfeldu, a dvoboj je odlučio Domagoj Vida u 73. minuti. Loptu je iz kornera nabacio Alispahić, nestašni dinamovac je ostao sam na drugoj vratnici i lagano je glavom poentirao za konačnih 1:0. Treba istaknuti da su Kijevljani isti dan igrali još jednu pripremnu utakmicu, te kako niti jedan od četiri velika ljetošnja pojačanja Ukrajinaca nije zaigrao protiv Zagrepčana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada se usporede vrijednosti samih momčadi, dolazimo do tužne realnosti za našeg prvaka. Kijevljani su prema Transfermarktu tri puta skuplja momčad (128 milijuna - 41 milijun), a samo četiri ljetošnja pojačanja su Ukrajinci platili gotovo koliko i vrijedi cijela Dinamova momčad na tržištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raffaela su platili 9 milijuna eura Herthi, Marco Ruben je za milijun manje stigao iz Villarreala. Portugalski reprezentativac Miguel Veloso plaćen je 7.5 milijuna, dok su za našeg Niku Kranjčara odvojili sedam milijuna. Ta četiri pojačanja na nogometnom tržištu vrijede identično kao i svih 26 Dinamovih igrača u prvoj momčadi.

I tko može realnim smatrati najave iz Maksimira da u srijedu očekuju prve bodove u ovogodišnjem izdanju Lige prvaka?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201102150360004-Dinamo specijal-201102150360004-Liga prvaka

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo