ČEMU OVAKVO ZLONAMJERNO ISKORIŠTAVANJE MODRIĆA? / Pokrenula se nepotrebna antikampanja i to preko Lukinih leđa

Image
Foto: Profimedia

Cijeli ovaj gala-cirkus nije mogao proći bez podbadanja na račun Cristiana Ronalda

3.12.2019.
11:29
Profimedia
VOYO logo

Šesti put u karijeri argentinski nogometni majstor Lionel Messi postao je dobitnik "Zlatne lopte" koju francuski magazin France Football dodjeljuje najboljem nogometašu svijeta. Messi je nagradu primio na svečanosti u pariškom "Theatre du Chatelet" iz ruku kapetana hrvatske reprezentacije Luke Modrića koji je prošle godine bio slavodobitnik.

Osvojivši šesti "Ballon d'Or", Messi je postao rekorder prestigavši tako Portugalca Cristiana Ronalda koji je pet puta bio najbolji, dok su Francuz Michael Platini, te Nizozemci Johan Cruyff i Marco van Basten po tri puta bili najbolji. Messiju je ovo druga nagrada ove godine nakon što je proglašen najboljim i u izboru Međunarodne nogometne federacije (FIFA), dok je Nizozemac Virgil van Dijk u kolovozu proglašen najboljim u izboru UEFA-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Van Dijk je i ovoga puta gledao u Messijeva leđa, dok je treće mjesto osvojio Portugalac Cristiano Roanldo koji se niti ove godine nije pojavio na svečanosti u Parizu, baš kao niti lani kada je slavio Modrić.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Real Madrid's Croatian midfielder and last year's Ballon d'Or winner Luka Modric (L) gives his trophy to Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi after he won the Ballon d'Or France Football 2019 at the Chatelet Theatre in Paris on December 2, 2019. Lionel Messi won a record-breaking sixth Ballon d'Or on Monday after another sublime year for the Argentinian, whose familiar brilliance remained undimmed even through difficult times for club and country., Image: 486023206, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: FRANCK FIFE / AFP / Profimedia

Antikampanja preko Modrića

Ipak, cijeli ovaj gala-cirkus nije mogao proći bez podbadanja na račun Cristiana Ronalda. Španjolski mediji, kako oni bliski Realu, tako i oni bliski Barceloni, pokrenuli su nekakvu antikampanju u kojem pokušavaju omalovažavati Ronalda jer nije došao, ali sve to preko leđa Luke Modrića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najčitaniji španjolski sportski dnevnik Marca nahvalio je Luku Modrića, a istovremeno je u članku naglasio kako je Modrić očitao bukvicu svima koji se ne pojavljuju na svečanosti kada ne osvoje nagradu. Odnosi se to, dakako, na Cristiana Ronalda.

"Modrić je na Zlatnoj lopti oduševio porukom Messiju i očitao lekciju onima koji se ne pojavljuju na ovoj svečanosti kada ne osvoje nagradu", stoji u naslovu Marce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim Marca uzima izjave Modrića i naglašava kako njima zapravo spočitava Ronaldu što nije došao.

"Nedolazak Cristiana Ronalda na svečanost? Mogu govoriti samo o sebi. Drago mi je da sam došao i mislim da je u nogometu jedna od osnovnih stvari pokazivanje poštovanja. I to kada ne pobijediš ili ne osvojiš trofej. Tada posebno trebaš biti na ceremoniji iz poštovanja prema onome tko je uspio. Ovo je noć u kojoj slavimo nogomet. Zato sam ja tu i predlažem da ovo postane tradicija: da prošlogodišnji osvajač nagrade trofej predaje svom nasljedniku", kazao je Modrić, a njegove izjave posebno naglašava Marca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Real Madrid's Croatian midfielder and last year's Ballon d'Or winner Luka Modric gives his trophy to Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi after he won the Ballon d'Or France Football 2019 at the Chatelet Theatre in Paris on December 2, 2019. Lionel Messi won a record-breaking sixth Ballon d'Or on Monday after another sublime year for the Argentinian, whose familiar brilliance remained undimmed even through difficult times for club and country., Image: 486022181, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: FRANCK FIFE / AFP / Profimedia

Staviti stvari u kontekst

Nadalje, nisu oni jedini koji su na ovaj način odlučili izvijestiti o nedolasku Ronalda. Na sličan su način pisali i u Mundo Deportivu, a čim to naprave dva ugledna europska i španjolska dnevnika, odmah se vijest na isti način prenosi i u ostalim europskim zemljama, pa tako i Hrvatskoj gdje se također naglašava kako je Modrić čitao lekciju Ronaldu.

No, zaboravlja se jedna stvar. Prije svega, Modrić i Ronaldo su prijatelji i Modrić niti u jednom trenutku nije izravno kritizirao Ronalda već mu se kontinuirao u usta stavljaju riječi koje nije izgovorio i vadi se dosta toga iz konteksta. Recimo, dobar bi kontekst bio taj da kažemo kako je Ronaldo u ponedjeljak navečer bio na dodjeli nagrade za najboljeg igrača u Italiji, koju je dakako i osvojio. Pa zašto bi pobogu dolazio na dodjelu na kojoj nije osvojio ništa, ako je na drugom mjesto nešto osvojio? Pomalo nam djeluje zlonamjerno to što se Modrića i njegove izjave, koje nisu direktno upućene Ronaldu, inače njegovu prijatelju, prezentiraju kao izravan atak na Portugalca. Modrić se nikada nije spuštao na tu razinu komentiranja prijatelja i suigrača, pa čak i bivših, stoga baš i nije lijepo da mediji preko Modrićevih leđa provode ovu bezrazložnu kampanju ocrnjivanja Cristiana Ronalda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo