BEZ DLAKE NA JEZIKU / Čačić iznenadio odgovorom: 'Dinamo je došao u elitno natjecanje u koje je pitanje da li uopće pripada...'

Image
Foto: RTL

'Pogledajte koji su to klubovi, kakva im je infrastruktura, uvjete u kojima egzistiraju i budžete, a Dinamo je u sve tri utakmice bio konkurentan'

7.10.2022.
22:20
RTL
VOYO logo

Trener Dinama Ante Čačić je tijekom gostovanja u studiju RTL-a s novinarom Markom Vargekom analizirao aktualnosti oko kluba kojeg vrlo uspješno vodi od kraja prošle sezone. Iako je Dinamo pod Čačićevim vodstvom odradio odličan posao na kraju prošle sezone, a onda još uvjerljivije ušao u novu te se plasirao u skupine Lige prvaka, posljednji poraz na gostovanju u Salzburgu su otvorila neka pitanja. Nekolicina igrača, u prvom redu Josip Drmić i Bruno Petković, su izrazili nezadovoljstvo taktikom protiv Red Bulla.

Image
Čvrsta ruka s Maksimira za RTL /

Ante Čačić 'poklopio' Drmića i Petkovića: 'Treba se potvrditi na terenu, a ne nakon utakmice pred mikrofonom'

Image
Čvrsta ruka s Maksimira za RTL /

Ante Čačić 'poklopio' Drmića i Petkovića: 'Treba se potvrditi na terenu, a ne nakon utakmice pred mikrofonom'

Čačić se u ovom intervjuu osvrnuo na komentare kako su momčadske postavke bile predefenzivne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dinamo je imao dovoljan broj igrača koji gravitiraju prema naprijed. Druga je stvar što je protivnik svojim načinom igre onemogućio da budemo prisutniji u protivničkom šesnaestercu, ali ako sagledate svih 90 minuta vidjet ćete da se utakmica prelomila u jednom detalju, a to je taj penal", konstatirao je Čačić. Potom je nastavio svoje izlaganje u neočekivanom smjeru.

'Pogledajte koji su to klubovi'

"Dinamo je došao u elitno natjecanje u koje je pitanje da li uopće pripada s obzirom na infrastrukturu i ligu iz koje dolazi", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znači smatrate da je Dinamo više pri dnu Lige prvaka nego pri njegom gornjem dijelu", priupitao ga je Vargek na što je strateg Modrih imao spreman odgovor.

"Apsolutno. Ja govorim o Ligi prvaka. Pogledajte koji su to klubovi, kakva im je infrastruktura, uvjete u kojima egzistiraju i budžete, a Dinamo je u sve tri utakmice bio konkurentan. Protiv Chelsea nam se puno toga poklopilo, na San Siru smo bili živi do 70. minute, a u Salzburgu je to bila utakmica protiv jedne ekipe protiv koje je jako teško igrati. Protiv jedne momčadi koja je moćna, mlada, potentna. Koja je tako selekcionirana, koja je u jatu do svog otkaza. I kad su oni kopnjeli sa snagom onda smo mi imali tih par situacija gdje smo uvjetno rečeno išli malo otvorenije. S malo više slobodnih igrača, ali su i oni imali čistu šansu", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo