Čvrsta ruka s Maksimira za RTL / Ante Čačić 'poklopio' Drmića i Petkovića: 'Treba se potvrditi na terenu, a ne nakon utakmice pred mikrofonom'

Image

U studiju RTL-a uoči presudnog ogleda u Ligi prvaka pojavio se trener Dinama Ante Čačić kako bi s našim Markom Vargekom popričao o nogometnim aktualnostima. Govorio je Ante Čačić o igri Dinama u Ligi prvaka, ali se osvrnuo i na nemir u svlačionici koji su svojim izjavama nakon utakmice u Salzburgu unijeli Josip Drmić i Bruno Petković. Također, najavio je i uzvrat u Maksimiru te je otkrio kakvu utakmicu očekuje.

7.10.2022.
21:12
VOYO logo

Dinamo je nakon sjajnog ulaska u sezonu i senzacionalne pobjede protiv Chelseaja u prvom kolu Lige prvaka ušao u malo manje uspješnu fazu. Naime, iako Modre i dalje ide odlično u prvenstvu nakon poraza na San Siru ostali su kratkih rukava i u trećem kolu kod Salzburga.

U studiju RTL-a uoči presudnog ogleda u Ligi prvaka pojavio se trener Dinama Ante Čačić kako bi s našim Markom Vargekom popričao o nogometnim aktualnostima. Dinamo je na pola puta u Ligi prvaka, sjajno se prezentirao u najjačem europskom natjecanju no neki igrači misle da je moglo i bolje poput Josipa Drmića koji je izjavio 'kad igraš sa šest iza pokazuješ da daješ sve za defanzivu. Bolje je izgledalo kada smo se postavili u 4-4-2. Imali smo dvije prilike, nije loše biti fleksibilan'.
Novinar RTL-a Marko Vargek je pitao Antu Čačića smatra li da je to bila kritika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
RED BULL ARENA /

Dinamovce čeka pravi luksuz: Pogledajte kadrove s 45 milijuna eura vrijednog stadiona u Salzburgu

Image
RED BULL ARENA /

Dinamovce čeka pravi luksuz: Pogledajte kadrove s 45 milijuna eura vrijednog stadiona u Salzburgu

'Izašao je iz svojih ingerencija'

'Nisam to shvatio kao kritiku iako se može tako iščitati. To je izjava nakon utakmice gdje je po meni Drmić malo izašao iz svojih ingerencija. Kao igrač se treba baviti sa svojim učinkom unutar momčadi, a to na koji način će momčad igrati, zna se čiji je zadatak. Odspavana je noć, danas smo imali jedan sastanak na kojem smo to dobro razbistrili', odgovorio je Čačić.

Što ste im rekli?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Porazgovarali smo i dobro smo razbistrili. Mislim da smo s tom izjavom završili, on je svjestan da je ušao preduboko u analizu koja na kraju krajeva nije ni točna. Nažalost svih onih hajtera, ovo nas neće destabilizirati. I na veselje svih ljubitelja i naših navijača Dinamo ide dalje. Učinit ćemo sve da se dobro pripremimo kako bi Dinamo bio učinkovitiji.

'Pitanje je pripada li Dinamo u ovo elitno natjecanje'

Rekli ste da Drmićeva analiza nije bila točna. Smatrate da ovo nije predefenzivna postavka bila u Salzburgu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Dinamo je imao dovoljan broj igrača koji gravitiraju prema naprijed. Druga je stvar što je protivnik svojim načinom igre onemogućio da budemo prisutniji u protivničkom šesnaestercu, ali ako sagledate svih 90 minuta vidjet ćete da se utakmica prelomila u jednom detalju, a to je taj penal', rekao je Čačić pa nadodao.

'Dinamo je došao u elitno natjecanje u koje je pitanje da li uopće pripada s obzirom na infrastrukturu i ligu iz koje dolazi', poentirao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znači smatrate da je Dinamo više pri dnu Lige prvaka nego pri njegom gornjem dijelu?

Apsolutno. Ja govorim o Ligi prvaka. Pogledajte koji su to klubovi, kakva im je infrastruktura, uvjete u kojima egzistiraju i budžete, a Dinamo je u sve tri utakmice bio konkurentan. Protiv Chelsea nam se puno toga poklopilo, na San Siru smo bili živi do 70. minute, a u Salzburgu je to bila utakmica protiv jedne ekipe protiv koje je jako teško igrati. Protiv jedne momčadi koja je moćna, mlada, potentna. Koja je tako selekcionirana, koja je u jatu do svog otkaza. I kad su oni kopnili sa snagom onda smo mi imali tih par situacija gdje smo uvjetno rečeno išli malo otvorenije. S malo više slobodnih igrača, ali su i oni imali čistu šansu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Pristup će biti potpuno isti'

Hoćete li krenuti hrabrije u Zagrebu?

Što se tiče gostujuće ekipe, pristup će biti potpuno isti. Što se tiče naše momčadi očekujem veći elan i energiju što će biti pospješeno prisutnošću naših vjernih navijača i kao takvi mislim da ćemo biti bolji. Koliko će to biti dostatno za ostvarenje naših ciljeva to ćemo vidjeti. Ali ponavljam, ono što sam govorio nakon ždrijeba ja i dalje stojim pri tome – Dinamo ni u jednoj utakmici nije favorit. Toga moramo biti svjesni. Ali ja ću u svakoj utakmici učiniti sve da se domognemo dobrog rezultata i ne odustajemo od želje da dočekamo proljeće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bruno Petković je izjavio 'precjenjujemo protivnike u Europi', što imate za reći na tu izjavu?

Ja mislim da je Bruno s tom izjavom rekao s jedne strane nešto što je točno. Ne treba se nikoga bojati, ni pred kim ne treba ustuknuti, ni predavati, a nikog ne treba ni omalovažavati, ali to se treba potvrditi na terenu, a ne poslije utakmice pred mikrofonom. Mislim da su to moji igrači svjesni. Na kraju krajeva, ovi naši igrači su napravili veliki rezultat. Ja sam silno ponosan na to, mi držimo tron na način koji još nije zabilježen u Hrvatskoj do sada, osvojili smo Superkup, igramo najeminentnije svjetsko natjecanje. Nema razloga da si radimo pakao, nervozu i da budemo nesretni. Moramo biti pozitivni. Uvjeren sam da ćemo se dobro pripremiti i pružiti dobru predstavu u utorak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike