Hrvati na 'udaru' Bugara: 'Zašto nas omalovažavate'?

Po dolasku u Sofiju hrvatski reprezentativce dočekalo je nekoliko desetaka domaćih obožavatelja nogometa, koji su tražili autograme te su se slikali sa našim igračima, a jedan od traženijih bio je veznjak Real Madrida Luka Modrić.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker u izjavi bugarskim novinarima istaknuo je da Hrvatska respektira bugarsku reprezentaciju.

“Bugarska je velika zemlja, ima kvalitetne igrače i respektiramo bugarsku reprezentaciju. Ovo je vrlo važna utakmica za obje reprezentacije. Jasno je da Bugarska želi pobjedu, a mi moramo izvući pozitivni rezultat”, rekao je Šuker.

Bugarski novinari pitali su Šukera zašto hrvatski mediji sa omalovažavanjem pišu o bugarskim nogometašima.

“Ja se ne slažem s time, ali što ja tu mogu. To morate pitati njih. Ja sam vam rekao da respektiramo Bugarsku, a predsjednik Saveza Borislav Mihajlov je moj prijatelj. Poznajem bugarske igrače, ali ne bih sada govorio o imenima. O tome ćete čuti od našeg izbornika”, dodao je Šuker.

Slažete li se da je ovo teška skupina, pitali su domaći novinari.

“Naravno da je teška. Italija, Hrvatska, Bugarska i Norveška borit će se za prva dva mjesta koja direktno vode na Euro 2016.”, izjavio je predsjednik HNS-a.

I hrvatski veznjak Ivan Rakitić je istaknuo da bugarski igrači nisu anonimusi.

//www.youtube.com/embed/PT57F6se-wU

Prema pisanju bugarskih medija, zasad je prodano 15.000 ulaznica, ali očekuje se da će u petak na stadionu Vasil Levski biti barem 30.000 gledatelja.

Stadion Vasil Levski obnovljen je 2012. godine, a kapacitet mu je 43.000 gledatelja.

Povratak na Net.hr