RAZIGRANI HRVATI / Budimir zabio Realu, Jakić 'uništio' Kovača. U Italiji slavili i Vlašić i Pongračić

Image
Foto: Profimedia

Razigrani su ove subote bili hrvatski nogometaši u najjačim ligama svijeta

16.3.2024.
21:17
Profimedia
VOYO logo

Prilično jednostavno nogometaši madridskog Reala su napravili novi korak prema naslovu prvaka španjolske La Lige, u 29. kolu su u gostima svladali Osasunu 4-2. Ono što nas interesira je pogodak Ante Budimira koji je u 7. minuti poravnao na 1-1. Za Madriđane je zaigrao Luka Modrić koji je ušao u 72. minuti.

Image
LUDA UTAKMICA /

Lokomotiva šokirala Hajduk na Poljudu: Marko Livaja promašio penal, pa prekasno zabio

Image
LUDA UTAKMICA /

Lokomotiva šokirala Hajduk na Poljudu: Marko Livaja promašio penal, pa prekasno zabio

Ante Budimir je bio na pravom mjestu nakon kornera te je zabio 15. pogodak ove sezone u La Ligi. Trenutačno se nalazi na diobi drugog mjesta ljestvice strijelaca zajedno s Borjom Mayoralom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jakić produbio Kovačevu krizu

U dugom negativnom nizu i dalje su nogometaši Wolfsburga, koje vodi hrvatski stručnjak Niko Kovač, njih je kao gost u 26. kolu njemačke Bundeslige svladao Augsburg 3-1.

Wolfsburg je poveo u devetoj minuti golom Wimmera, ali taj je igrač potom preuzeo rolu tragičara. Pocrvenio je u finišu prvog poluvremena kada su gosti izjednačili na 1-1 golom Maiera u drugoj minuti nadoknade. U nastavku je Augsburg postigao nova dva gola za preokret, a junak njihove pobjede bio je hrvatski nogometaš Kristijan Jakić koji je bio dvostruki strijelac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 61. minuti se najbolje snašao u gužvi nakon kornera te je pogodio za 2-1, dok je konačnih 3-1 postavio u 79. minuti kada je precizno pogodio s 20 metara. Jakić je odigrao cijelu utakmicu te su ovo bili njegovi prvi pogoci otkako je došao u Augsburg iz Eintrachta. U pobjedničkom sastavu Dion Drena Beljo je zaigrao od 83. minute, a za domaćina Lovro Majer od 79. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nenad Bjelica je razbudio Union Berlin koji je pred svojim navijačima svladao Werder 2-1. Unutar samo tri minute Union Berlin je postigao dva gola, u 50. je strijelac bio Vertessen, a u 52. minuti Aaronson. Za goste je počasni gol dao Weiser.

Hrvatski reprezentativac Josip Juranović ostao je na domaćoj klupi za pričuve kroz cijelu utakmicu, a Bjeličina momčad sada je na 13. mjestu ljestvice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudar Hrvata u Italiji

Uspješno su gostovanje odradili nogometaši Torina koji su slavili kod Udinesea 2-0 u dvoboju 29. kola talijanske Serie A, a jedan pogodak za goste je postigao hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić.

Torino, sastav kojeg vodi hrvatski strateg Ivan Jurić, poveo je već u 10. minuti kada je domaću mrežu pogodio kolumbijski napadač Zapata. Početkom drugog poluvremena Torino je napravio ključni korak prema tri boda. Nakon ukradene lopte Zapata je proigrao Vlašića, a hrvatski vezni igrač se lijepo oslobodio čuvara i lijevom nogom iskosa plasirao loptu u mrežu za 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlašiću je to bio treći ovosezonski ligaški pogodak, a prije ovog ogleda pogađao je u utakmicama protiv Sassuola i Napolija. Ova pobjeda podigla je Torino na deseto mjesto ljestvice.

Nogometaši Leccea osvojili su tri gostujuća boda ove subote u 29. kolu talijanske Serie A, s minimalnih 1-0 su pobijedili kod Salernitane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijelu utakmicu za Salernitanu su odigrali hrvatski nogometaši Toma Bašić i Domagoj Bradarić, baš kao i Marin Pongračić na drugoj strani, u obrani Leccea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo

Još iz rubrike