Brutalna istina: Dinamo ima najgrubljeg igrača LP-a

Jerko Leko je sa četiri žuta kartona i jednim isključenjem zaradio titulu najgrubljeg igrača dosadašnjeg dijela Lige prvaka.

8.12.2011.
22:07
VOYO logo

Dinamo je, kao što je već poznato diljem svijeta, postavio rekord s najviše primljenih golova u povijesti Lige prvaka (22), nije osvojio ni bod (kao i Otelul i Villarreal), a Jerko Leko je sa četiri žuta kartona i jednim crvenim postao najgrublji igrač ovogodišnjeg natjecanja po skupinama.

Podsjetimo, u prvom nastupu protiv Reala u Maksmiru Leko je 'istukao' Cristiana Ronalda koji je nakon susreta 'plakao' zbog nasilja nad njime te pokazivao krvavi zglob, dok je protiv Lyona u 28. minuti zaradio isključenje i ostavio suigrače da se bore s napaljenim Lavovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, ima i kategorija u kojima Modri nisu baš najlošiji. Primjerice, sa 41 posto lopte u nogama u svih šest utakmica Dinamo je drugi najgori, iza Otelula (40 posto). Zanimljivo, u svih šest utakmica hrvatski prvak je ukupno imao 22 udaraca u okvir gola, što je tek pet udaraca više od samo jednog igrača Barcelone Lea Messija.

S tri postignuta pogotka (Beqiraj, Tomečak, Kovačić) Dinamo nije najneefikasnija momčad skupina Lige prvaka. Po pogodak manje postigli su Genk, BATE Borisov i Villarreal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedini koji je donekle obranio čast Dinama, barem prema statistici, je Sammir. Naime, na Brazilcu je napravljeno čak 19 prekršaja te je na visokom trećem mjestu. Ispred njega samo su Ribery iz Bayerna (23) i Shaqiri iz Basela (21). Sammir je prema suparnicima bio puno nježniji te je u šest utakmica napravio tek četiri prekršaja.

Leko je pak u samom vrhu po broju napravljenih prekršaja, ima ih čak 16. Ispred njega samo su Zokora iz Tabzonspora (21) i Kiessling iz Bayera (19).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o temi: specijal-201102150360004-Dinamo Više o temi: specijal-201102150360004-Liga prvaka

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo