ČEKA NAS SPEKTAKL / Brozović i Perišić doznali s kim će igrati u finalu Kupa

Image
Foto: Profimedia

Bit će to tek treći put kako će se ova dva talijanska giganta susretsti u finalu

20.4.2022.
23:08
Profimedia
VOYO logo

U finalu ovosezonskog izdanja Talijanskog nogometnog kupa igrat će Inter i Juventus. Nakon što je Inter nastup u završnici izborio u utorak svladavši u uzvratnom polufinalnom susretu gradskog rivala Milan sa 3-0, Juventus je u uzvratnom susretu svog polufinalnog dvoboja kao domaćin svladao Fiorentinu sa 2-0 (1-0) i tako potvrdio 1-0 pobjedu iz prve utakmice igrane u Firenci još u siječnju.

Prvi pogodak na utakmici postigao je bivši igrač Fiorentine Bernardeschi u 32. minuti nakon velike pogreške vratar gostiju Dragowskog, dok je prolazak u finale potvrdio Danilo u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Inter i Juventus će finale igrati 11. svibnja u Rimu. Bit će to tek treći put kako će se ova dva talijanska giganta susretsti u finalu Kupa, a u oba prethodna navrata, dalekih 1959. i 1965. godine, bolji je bio Juventus.

Juventus je i rekorder po broju osvojenih naslova u ovom natjecanju, sa 20 trofeja, a ujedno je i branitelj naslova, dok je Inter sedam puta osvajao Kup, posljednji put još 2011. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo