IMA PONUDU IZ ARABIJE /

Brentford otvorio Premier ligu bez engleske zvijezde: Sprema li se transfer?

Image
Foto: Profimedia

Toney, 28-godišnjak, ima još jednu godinu ugovora s Brentfordom, a nije potpisao novi ugovor od kada je 2020. stigao iz Peterborough Uniteda na pet godina

18.8.2024.
15:31
Profimedia
VOYO logo

Ivan Toney jedan je od najboljih napadača Premier lige, a izostavljen je iz sastava Brentforda za otvaranje iste protiv Crystal Palacea zbog interesa koji je za njega pokazao saudijski klub Al Ahli.

Image
AJMO PLAVI /

Sve se treba lijepo poklopiti: Može li Dinamo iduće sezone izravno u Ligu prvaka?

Image
AJMO PLAVI /

Sve se treba lijepo poklopiti: Može li Dinamo iduće sezone izravno u Ligu prvaka?

Iako još ništa nije dogovoreno s Al Ahlijem, Toney neće nastupiti u nedjelju, iako je potpuno spreman, što je trener Thomas Frank potvrdio kao rezultat potencijalnog transfera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toney, 28-godišnjak, ima još jednu godinu ugovora s Brentfordom, a nije potpisao novi ugovor od kada je 2020. stigao iz Peterborough Uniteda na pet godina. Njegova budućnost stalno je predmet špekulacija.

Prema izvještajima tamošnjih medija, Brentford bi radije prodao Toneyja ovog ljeta po fer tržišnoj cijeni nego da ga pusti besplatno za 11 mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mnogo se toga događa s Ivanom, postoji interes za transfer", rekao je Frank za Sky Sports. "Zbog toga nije u sastavu. Ivan je vrhunski igrač, to svi znamo. Bio je fantastičan za nas četiri godine, ali pokazali smo prošle godine da možemo bez njega."

Toney je trenirao cijeli tjedan i očekivalo se da će biti uključen u sastav protiv Palacea nakon što je Frank u petak potvrdio njegovu dostupnost na konferenciji za medije. Engleski reprezentativac ušao je s klupe tijekom posljednje pripremne utakmice Brentforda protiv Wolfsburga 9. kolovoza.

"Svježa vijest je da je trenirao s osmijehom na licu, s dobrim stavom i dostupan je za nedjelju", rekao je Frank u petak. "Ovo ljeto bilo je puno govora o njemu. Vidjet ćemo. Jako sam sretan što je još uvijek ovdje. Nadam se da će to biti još jednu godinu. Imali smo četiri sjajne godine zajedno i nadam se da će se to nastaviti. Kao i u svemu u životu, uživajmo u trenutku i gledajmo dan unaprijed."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U siječnju je Toney ponovio svoju želju da pređe u "veliki klub".

"Nikada ne možete predvidjeti kada je pravo vrijeme za prelazak, ali mislim da je očito da želim igrati za veliki klub", rekao je za Sky Sports.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi žele igrati za vrhunski klub, onaj koji se bori za naslove. Hoće li ovaj siječanj biti pravo vrijeme za klub da dođe i plati pravu cijenu, tko zna? Ali moj glavni fokus je raditi svoj posao na terenu i pustiti da se stvari iza kulisa riješe same od sebe."

Toney je postigao 72 gola u 141 nastupu za Brentford. Vratio se u siječnju nakon osmomjesečne suspenzije zbog kršenja pravila klađenja Engleskog nogometnog saveza i završio sezonu 2023-24 s četiri gola u 17 utakmica Premier lige.

Ako pređe u Al Ahli, Ivan bi postao tek drugi engleski reprezentativac koji se preselio u Saudijsku Arabiju, nakon Jordana Hendersona. Henderson je napustio Al-Ettifaq i prešao u Ajax u siječnju nakon samo šest mjeseci u klubu.

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo