Gospodo, tko je tu lud: Brazilcima su za sve krivi Hrvati i sudac

Kapetan brazilske nogometne reprezentacije Thiago Silva uvjeren je da je njegova momčad oštećena u dvoboju protiv Meksika i to zbog stvari koje su se događale u ranijoj utakmici protiv Hrvatske.

Brazil je u 2. kolu A-skupine Svjetskog prvenstva odigrao neodlučeno 0:0 protiv Meksika, a za Thiaga Silvu je sporna situacija iz drugog poluvremena kada je Marcelo pao nakon što ga je Raul Jimenez uhvatio za rame. Bila je to slična situacija onoj iz utakmice Brazila i Hrvatske kada je domaćinu dosuđen jedanaesterac zbog kontakta Dejana Lovrena i Freda.

Brojni svjetski mediji i stručnjaci ismijali su odluku japanskog suca Yuichija Nishimure, a za Thiaga Silvu je upravo to bilo presudno da Brazil u utorak ostane bez jedanaesterca.

“Prvo pitanje koje mi je postavljeno nakon utakmice protiv Hrvatske je bilo o sucu. Nakon Meksika je to pitanje došlo tek poslije deset drugih. Svi su govorili o penalu protiv Hrvatske, a ja sam danas sa svoje pozicije vidio da je bio jedanaesterac na Marcelu”, rekao je Thiago Silva.

“Ne volim govoriti o tome, ali bilo bi dobro da vi novinari to spomenete jer ako malo razmislite, posljedice penala na Fredu su mogle utjecati na ovo što se dogodilo protiv Meksika. Uopće ne sumnjam u to. Da se nije pričalo o tome tako glasno, možda bi nam danas bio dosuđen jedanaesterac”, uvjeren je branič PSG-a.

Povratak na Net.hr