FOTO/VIDEO: / Kakav je ovo Brazil? Srbija pokazala put Hrvatskoj!

Brazil je protiv Srbije imao generalnu probu za Svjetsko prvenstvo i u toj utakmici je slavio sa 1:0.

6.6.2014.
21:12
VOYO logo

Srbija je u ovom dvoboju domaćinu glumila Hrvatsku i Cariocama je ovaj sraz bio generalka uoči naše reprezentacije. Brazil je prije nekoliko dana sa 4:0 deklasirao prosječnu reprezentaciju Paname, ali, izbornik Luiz Felipe Scolari nije zadovoljan, niti igrom u toj utakmici, niti trenutačnom formom svojih nogometaša uoči početka Mundijala.

Protiv Srbije, u uvodnim minutama, domaćin se nije iskazao. Djelovali su jako uspavano. Srbija je ostavila bolji dojam na travnjaku, djelovala je puno svježije i konkretnije. U 8. minuti imali su odličnu šansu, brazilska zvijezda Daniel Alves je slabo reagirala u šesnaestercu i domaćin je zamalo, već na početku, morao loviti rezultat. Na njihovu sreću, Kolarov je pogodio samo vanjski dio mreže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, kako to već biva sa Brazilom, i u ovakvom uspavanom i jalovom izdanju u prvom poluvremenu znali su ozbiljno zaprijetiti. U 17. minuti najbolji brazilski igrač Neymar je pucao sa nekih 12 metara ali lopta je otišla uz lijevu vratnicu, u korner.

U 30. minuti Marković je napravio dar mar u obrani Brazila. Sletio se po lijevoj strani, ubacio u sredinu prema Kolarovu, i David Luiz i društvo su panično izbacili loptu u korner. Dvije minute poslije, Srbija je ponovo iz polukontre stvorila izglednu priliku, ali loše je glavom pucao Mitrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zvižduci domaće publike sa kraja prvog poluvremena nastavljeni su i u drugom dijelu utakmice. Brazil je i dalje igrao loše, neprepoznatljivo. Igra domaćina na početku nastavka nije imala niti glavu, niti rep. Srbija, sa druge strane, je itekako pokazala svoje zube sa kojima je prkosila velikoj nogometnoj naciji.

I, ono što je najbitnije za izbornika Kovača, pokazala nam je loše strane Brazilaca koje moramo iskoristiti na otvaranju 12. lipnja na Areni Corinthians u Sao Paulu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/RxpY25lM0EM

Ono o čemu mediji posljednjih dana pišu, izašlo je i sada na vidjelo. Brazil je, očito, pod pritiskom kojeg se trenutno ne mogu riješiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, domaćin je poentirao u 58. minuti. Nakon sjajno ubačene lopte Silve, Fred je sa 10 metara u padu fantastično matirao srpskog golmana Vladimira Stojkovića. Brazil je tada konačno pokazao dio one magije koje posjeduje. Konačno!

Nakon pogotka, izabranici Scolarija su se probudili. Lopta je u uglavnom bila u njihovim nogama i Srbi su se našli u podređenom položaju. Neymar i društvo su sakrili loptu i gradili su napade sa kojima su htjeli postići još jedan gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbi su u 70. minuti zamalo izjednačili kada je Jojić pogodio stativu. U 73. Marković je povaljao dvojicu Brazilaca ali je sa 8 metara pucao ravno u domaćeg vratara Julija Cezara..

Nekoliko trenutaka poslije Brazil je zabio gol, ali Hulk je, po linijskom sucu, bio u zaleđu. U 92. minuti srpski vratar je spasio izgledu šansu Brazila koji je bio tada blizu drugoga gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Brazil slavio u generalki, Srbija je pokazala kako se igra protiv Carioca. Nadamo se da je hrvatski izbornik Niko Kovač usvojio sve nedostatke igre Brazila kojih je u ovoj utakmici bilo zaista puno.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo