BRAVO, NIJEMCI: / Lijepa gesta prema policajcu zbog kojeg je Ćiro nosio žandarsku kapu

Image
Foto: AFP, DAMIEN MEYER

Umirovljeni francuski policajac Daniel Nivel, kojeg su njemački huligani brutalno pretukli tijekom Svjetskog prvenstva 1998.

8.6.2016.
19:13
AFP, DAMIEN MEYER
VOYO logo

Danas 61-godišnji Nivel proveo je tjedan dana u komi zbog teških ozljeda glave koje je zadobio u Lensu u napadu huligana tijekom utakmice Njemačka - Jugoslavija (2-2). U znak podrške stradalom policajcu tadašnji hrvatski izbornik Miroslav Ćiro Blažević je u nastavku prvenstva na utakmice donosio žandarsku kapu.

Slijep na jedno oko

Nivel je nakon napada ostao slijep na jedno oko i više nikada nije radio. Četvorica napadača su uhićena i dobila su od tri i pol do deset godina zatvorske kazne pred sudom u Essenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči novog velikog natjecanja u Francuskoj čelnici Njemačkog nogometnog saveza (DFB) su uputili Nivelu poziv da dođe na utakmicu koju svjetski prvaci u nedjelju u Lilleu igraju protiv Ukrajine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sretni smo što je gospodin Nivel prihvatio poziv i nadamo se da mu trenutno zdravstveno stanje dopušta putovanje u Lille. Njegov pozitivan odgovor je lijep zank i priznanje da DFB kontinuirano brine o njemu od strašnog incidenta koji se dogodio prije 18 godina", istaknuo je predsjednik DFB-a Reinhard Grindel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo