Evo zašto su Bugari pregazili Dinamo!

'Na ovoj razini su takve pogreške apsolutno neprihvatljive, a trebalo je i zabiti onakve šanse kakve smo imali.

3.10.2013.
23:38
VOYO logo

Trener Dinama Branko Ivanković proživljava još jednu dramu na klupi hrvatskog prvaka. U prvih pet utakmica, izgubio je od Hajduka i Černomoreca, remizirao sa Zadrom i pobijedio samo Osijek. Tragična igra Dinama i poraz od Ludogoreca u 2. kolu Europske lige možda bi mogli biti i jezičac na vagi za Zdravka Mamića.

Ludogorec je razbio Dinamo pristupom i rezultatom, a nakon tragičnog poraza u Sofiji, najviše bole anemičan pristup i smiješne greške neprepoznatljive obrane Modrih. Ivanković je prvo prokomentirao pogreške svoje obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na ovoj razini su takve pogreške apsolutno neprihvatljive, a trebalo je i zabiti onakve šanse kakve smo imali. Kad se gleda konačan rezultat, mislim da je nepravedan i da je situacija na terenu ipak bila drugačija. Ne mogu naći objašnjenje za te pogreške."

http://rutube.ru/video/embed/6585840

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi i treći gol Dinama bili su zaista amaterski. Prvo je mladi vratar Dinama Oliver Zelenika napucao protivničkog igrača i poklonio protivniku stopostotnu šansu za gol, a potom je nešto slično napravio Soudani.

"Teško je to objasniti. Zeleniki se to do sada nije događalo, a ista stvar važi i za Soudanija. To su pogreške koje se ne mogu objasniti, a mi smo upravo zbog njih izgubili. Naravno da smo jako dobro snimili kako igra Ludogorec, a sve situacije za gol koje su imali, bile su isključivo plod naših elementarnih pogrešaka. Međutim, i dalje imam puno povjerenje u Zeleniku. Istrpjet ćemo njegove pogreške, njegovu mladost, jer nakon ozljede Sandomierskog nemamo drugo rješenje osim njega."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/0x_TZtrFHto

Ivanković je prokomentirao i izmjenu Sarea, kojeg je zamijenio Duje Čop.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želio sam sačuvati Sarea koji je bio na rubu drugog žutog kartona i zato sam stavio Čopa, da dobijemo jednu energiju i agresivnost u napadu. To se pokazalo dobrim i da smo uspjeli bolje reagirati u tim našim prilikama i zabiti gol, utakmica bi bila otvorenija. Kod Soudanija se i protiv Zadra desilo da je triput promašio velike prilike, sad je opet promašio tri, a to su takve utakmice da moramo zabiti i polušanse, a kamoli ne ovakve prilike."

Teško je reći kako će reagirati apsolutni gazda Dinama Zdravko Mamić. Momčad je u nekoliko tjedana igrački vidno pala, ali Ivanković ne misli da Dinamu prijeti rezultatska katastrofa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uzeo sam momčad u vrlo neugodnoj situaciji, dva dana prije utakmice s Hajdukom. Znali smo da ćemo imati seriju jakih utakmica, ali sve su one mogle možda i drugačije završiti. U nedjelju nas čeka Rijeka i nemamo prostora sada razmišljati o bilo čemu drugom."

Dinamo nakon dva kola u Europskoj ligi ima nula bodova i samo jedan gol, a protiv PSV-a će igrati na praznom Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je naša sudbina i ne možemo iz te kože. Moramo se snaći, izvući iz sebe maksimum i protiv PSV-a pokušati napraviti što više."

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo