VIDEO: / Mandžo i Bayern mogu slaviti! Nevjerojatan dan u Bundesligi

Kriza nogometaša Borussije Dortmund nastavila se i u 17. kolu Bundeslige. Aktualni europski doprvaci izgubili su na svome Westfalenu od Herthe s 2:1 i tako upropastili feštu za klupski 104.

21.12.2013.
18:33
VOYO logo

Za momčad Jürgena Kloppa je to četvrti poraz u posljednjih šest kola i treći uzastopni na domaćem terenu. Mala je utjeha za Dortmunđane da je poražen i njihov glavni konkurent za drugo mjesto, Bayer Leverkusen, koji je pao na gostovanju kod Werdera (1:0).

Za ''crno-žute'' je subotnja priča krenula sjajno. Već u sedmoj je minuti Sebastian Kehl lijepo proigrao Marca Reusa, a ovaj je iskosa s lijeve strane matirao loše istrčalog gostujućeg vratara Mariusa Gersbecka. Pogreške u obrani na koncu su, međutim, skupo stajale Borussiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 23. je minuti Erik Durm izgubio loptu na lijevom boku, prihvatio ju je Sami Allagui, sjurio se po krilu i asistirao Adrianu Ramosu za izjednačenje. U posljednjoj minuti prvog poluvremena pogrešku je napravio 18-godišnji Marian Sarr koji je igrao od prve minute zbog velikih problema koje Klopp ima s ozljedama obrambenih igrača. Lopte se ponovno dokopao Allagui i ovaj puta sam svladao Romana Weidenfellera.

Bayer Leverkusen je poražen drugi put zaredom. Pobjedu Werderu u 77. je minuti osigurao Santiago Garcia. Prvi je to trijumf za momčad iz Bremena nakon pet uzastopnih utakmica u kojima je uzela samo jedan bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/oq2mkgupcrw

Nogometaši HSV-a su ponovno u lošem razdoblju. Izgubili su tri utakmice u nizu, a ove subote ih je na njihovoj Imtech-Areni pobijedio Mainz (3:2). Hamburžani su vodili s 1:0, potom su lovili zaostatak 1:2 i kad se već činilo da će osvojiti barem bod, u drugoj minuti sudačke nadoknade je Shinji Okazaki zabio za slavlje gostiju. Naš Milan Badelj je odigrao cijeli dvoboj za HSV, dok Ive Iličevića nije bilo u kadru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borussia Dortmund - Hertha 1-2 (Reus 7 / Ramos 23, Allagui 45) Werder - Bayer Leverkusen 1-0 (Garcia 74) Freiburg - Hannover 2-1 (Mehmedi 25, 36 / Bittencourt 90+3) HSV - Mainz 2-3 (Calhanoglu 21, Van der Vaart 79 / Okazaki 47, 90+2, Müller 50) Braunschweig - Hoffenheim 1-0 (Oehrl 29 - 11m)

Redoslijed: 1. Bayern (-1) 44 2. Bayer Leverkusen 37 3. Borussia (D) 32 4. Borussia (M) 32 5. Wolfsburg 29

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo