BORBA PROTIV NOGOMETNE MAFIJE: / U tijeku su nova uhićenja u FIFA-i

Image
Foto: AFP

Švicarske vlasti nastavile su akciju koja je u svibnju rezultirala uhićenjima mnogih istaknutih dužnosnika Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA).

3.12.2015.
8:10
AFP
VOYO logo

Luksuzni hotel Baur au Lac bio je poprište uhićenja prije pola godine, a i danas su, nešto prije šest sati, gosti hotela dobili obavijest o prisilnom napuštanju foajea zbog "ekstremne situacije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zajedničkoj višemjesečnoj akciji koju provode vlasti SAD-a i Švicarske, gdje se nalazi Fifino sjedište, provjeravaju se bivši i aktualni nogometni dužnosnici zbog prijava koje uključuju iznudu, pranje novca i reketarenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekuje se da novi krug optužbi zahvati nogometne saveze Južne i Srednje Amerike, pa ne čudi da su među jutros uhićenima, poziva se New York Times na izvore upoznate s istragom, Alfredo Hawit, prvi čovjek nogometa u Hondurasu, ali i Concacafa, te Juan Angel Napout koji je dugi niz godina bio predsjednik Paragvajskog nogometnog saveza i aktualni je predsjednik Conmebola. Obojica su FIFA-ini dopredsjednici i članovi Izvršnog odbora.

Očitovali su se i iz krovne nogometne organizacije te poručili da su svjesni akcije koja je u tijeku te da će nastaviti suradnju sa švicarskim i američkim vlastima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo