Traži novi klub / Bolt bijesan zbog doping testa napušta Australiju: 'Kako je to moguće kad nemam ugovor!?'

Image

Umirovljeni svjetski rekorder na 100, 200 i 4×100 metara želi tek postati profesionalni nogometaš s ugovorom

15.10.2018.
14:52
VOYO logo

Najbrži čovjek na svijetu Jamajčanin Usain Bolt nakon odlaska iz atletike pokušava ostvariti i nogometnu karijeru u Australiji, a tamo se ozbiljno naljutio kada je zatraženo da se podvrgne doping-testu.

Bolt je prije nekoliko dana debitirao za australski klub Central Coast Marinerse, postigavši u prijateljskoj utakmici protiv niželigaša čak dva gola, a radost mu je pokvario poziv Australske anti-doping agencije u kojoj se traži da hitno dostavi uzorke krvi i urina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako je moguće da traže test kad ja nisam potpisao profesionalan ugovor, dakle nisam profesionalni nogometaš. I pored svih silnih doping-testova kad sam bio u atletici, opet traže da se testiram. Odgovoreno mi je samo kratko da moram", kazao je Bolt na svom Instagram profilu.

Umirovljeni svjetski rekorder na 100, 200 i 4×100 metara želi tek postati profesionalni nogometaš s ugovorom, a obavio je probe u Borusiji Dortmund, južnoafričkom klubu Sundowns i norveškom Stromsgodsetu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč golovima u prijateljskoj utakmici, čini se da Bolt napušta Marinerse i Australiju jer je dobio ponudu od jednog europskog kluba. List The Australian navodi da se radi o klubu iz jedne male zemlje čiji su vlasnici arapski multimilijarderi, koji Boltu nude dvogodišnji ugovor.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo