BOLJE JE DA SJEDNETE DOK OVO ČITATE: / Otkriven pravi razlog propasti Mandžukićeva transfera u Manchester United

Image
Foto: Profimedia

Mandžukić je ljetos imao šansu za spas karijere

31.10.2019.
14:25
Profimedia
VOYO logo

Hrvatski nogometaš i član srebrne generacije Vatrenih, Mario Mandžukić, u potpunosti je izoliran od ostatka momčadi i već su gotovo svi zaboravli na njega, a sve se to događa samo nekoliko mjeseci nakon što su mu navijači razvijali transparent preko cijele tribine i nakon što je nosio kapetansku traku Juventusa.

Treneru Mauriziju Sarriju njegove vještine nisu potrebne i odmah ga je, već u predsezoni, prekrižio. Juventus je pohitrio s traženjem novog kluba, ali Mandžukiću kao da se nije žurilo i kao da je vjerovao da će dobiti priliku i ponovo se nametnuti, baš kao što je to bilo i kod Maxa Allegrija. Međutim, Sarri nije Allegri, a Mandžukić nije prijavljen ni za Ligu prvaka, te sada više nije niti na klupi. U prvom mu je planu njegov miljenik Gonzalo Higuain, kao i Cristiano Ronaldo, Paulo Dybala je u rotaciji, a Mandžukić to sve gleda s tribina ili klupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Mario Mandzukic of Juventus reacts during the Serie A match at Allianz Stadium, Turin. Picture date: 19th May 2019. Picture credit should read: Jonathan Moscrop/Sportimage via PA Images, Image: 434975871, License: Rights-managed, Restrictions: RESTRICTIONS: Use subject to restrictions. Editorial use only. Book and magazine sales permitted providing not solely devoted to any one team / player / match. No commercial use. Call +44 (0)1158 447447 for further information., Model Release: no, Credit line: Profimedia, Press Association

Astronomska plaća

Najgore od svega, Mandžukić je ljetos imao šansu za spas karijere. Transfer u Manchester United bio je gotovo pri kraju kada je sve iznenada propalo. Pisalo se kako je Juventus taj koji je zaribao stvar jer je tražio preveliku odštetu, no sada talijanski i engleski mediji tvrde da je ipak Mandžukić bio taj koji je kumovao nepovoljnom raspletu situacije.

Naime, tvrde kako je Mandžukić tražio suludo visoku plaću, na koju Manchester nije mogao pristati. Hrvat je navodno tražio 300 tisuća funti tjedno, odnosno 15 milijuna funti ili oko 18 milijuna eura godišnje, što je čak i za prilike superbogatih premijerligaša velika plaća. Mandžukić u Juventusu zarađuje oko pet milijuna eura godišnje, a teško je za očekivati da će mu Manchester ponuditi znatno veću plaću od te. Možda u siječanjskom roku ipak malo omekša sa zahtjevima, morat će ako želi promijeniti klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo