Blatter opet predsjednik FIFA-e, najavio promjene

Iznenađenja na izboru FIFA-inog izbora za predsjednika nije bilo. Dosadašnji čelnik Joseph Blatter iznova je, četvrti put uzastopno (od 1998.

1.6.2011.
21:49
VOYO logo

Blatter, podsjetimo, nije imao protukandidata, a od 208 članova 61. kongresa FIFA-e u Zürichu za njegov je reizbor glasovalo 186. Na početku se glasovalo o prijedlogu engleskog i škotskog saveza o odgodi izbora predsjednika. Uvjerljiva je većina (172:17) odbacila taj prijedlog.

Predsjedniku katarskog saveza Mohamedu bin Hammamu, suspendiranom bivšem Blatterovu protukandidatu, koji je pod istragom zbog optužbi za korupciju članova IO pri izboru Katara za domaćina SP-a 2022. godine, bio je zabranjen dolazak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U govoru uoči reizbora Blatter je najavio i promjene.

"Naš je brod u nemirnim vodama, kapetan sam tog broda i svladat ćemo oluju. Iako se naša piramida zatresla, uplovljavamo u mirne vode. FIFA posluje transparentno i navodne optužbe o mitu i korupciji naštetile su našem ugledu. Te neosnovane optužbe moraju prestati", rekao je Blatter i naglasio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osnovat ćemo odbor za ispitivanje upravljanja FIFA-om sastavljen od njezinih ljudi i predložiti promjene u radu. Moramo štititi nogomet, intenzivirat ćemo komunikaciju, a disciplina, poštovanje i fair-play vrijednosti su koje moramo sačuvati", smatra Blatter.

Inače, FIFA je lani, u godini SP-a u JAR-u, zaradila 202 milijuna USD. Prihodi su bili 1,29 milijardi, a rashodi 1,09 milijardi USD. Samo od TV prava, u FIFA-inom se blagajnu lani slilo 718 milijuna dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo