Dinamo se vratio u Zagreb / Bjelica: 'Spremni smo na odlaske, treba složiti momčad koja će se moći potući sa svima u Europi'

Priča o nedosanjanom europskom proljeću oko Dinama je stvorila euforiju koja se dugo nije vidjela

15.3.2019.
19:33
VOYO logo

Sjajni golovi. Pune tribine. Povijesne utakmice. I za kraj, unatoč porazu od Benfice -  tamburaši.

"A ne znam što da kažem na ovo, ovo je predivno nešto. Baš mi se sviđa ova muzika na aerodromu. Svim navijačima svaka čast na svemu, uživajmo ljudi, sad treba uživat do sljedeće godine pa ćemo opet", rekao je po dolaku u Zagreb stoper Dinama Emil Dilaver.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priča o nedosanjanom europskom proljeću oko Dinama je stvorila euforiju koja se dugo nije vidjela na domaćim travnjacima.

"Mene su zvali za karte kao da još igram. stvarno je bila pomama. I to je ono što mi je drago. Jer su se ponovno ujedinili navijači i klub. Simbioza se dogodila
i ti rezultati su plod toga", rekao je bivši igrač Dinama Jerko Leko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultat se vidi i u tržišnoj vrijednosti igrača. U odnosu na rujan, vrijednost Modre momčadi narasla je za 50 posto.  

Dani Olmo vrijedio je 6,5, a sada 15 milijuna eura. Za 250 posto narasla je cijena Bruni Petkoviću. S 850 tisuća došao je na 3 milijuna eura. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije sjajnih europskih obrana vratar Dominik Livaković vrijedio je 1,75 milijuna eura. Sada gotovo dvostruko više - 3 milijuna.

"Sigurno da nakon dobrih partija u skupini, i protiv Viktorije i protiv Benfice sigurno da smo dobili na cijeni. I sigurno da će nas više respektirati sljedećih godina", rekao je golman Dinama Dominik Livaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško je nešto planirat kad znaš da u ekipi imaš 5,6,7 igrača potencijalnih za transfer koji mogu otići. To je neminovnost i trebamo biti spremni za te eventualne odlaske i opet napraviti jednu ekipu koja će se moći potući sa svakim u Europi", rekao je trener Dinama Nenad Bjelica.

I bez prodaje igrača, čudesna sezona već je napunila blagajnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Dinamovci u zračnoj luci dočekani kao heroji nakon poraza od Benfice: Dočekali ih tamburaši i navijači

Image

Dinamovci u zračnoj luci dočekani kao heroji nakon poraza od Benfice: Dočekali ih tamburaši i navijači

U kvalifikacijama za Ligu prvaka klub je zaradio osam milijuna eura. A onda je uslijedila Europska liga - na putu do osmine finala još 8,2 milijuna eura. I to nije sve. Kad se tome doda zarada od ulaznica, cifra se penje na gotovo 20 milijuna

A zahvaljujući Dinamu 2020. dva hrvatska kluba igrat će kvalifikacije za Ligu prvaka. Još tri kvalifikacije za Europsku ligu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa to će puno značiti s obzirom da imamo deset klubova u ligi što znači da će ti pola lige imat prilike nastupat u Europi što je velika stvar. Nastavlja se ona lijepa priča iz Rusije i mislim da je to pozitiva i da je tako trebamo i gledati", zaključio je Jerko Leko.

Pozitivu se nadaju ponoviti u Dinamu već sljedeće sezone. I da se do novog europskog proljeća neće morati čekati novih 50 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo