SVE JE OBJASNIO / Bivši se kapetan Vatrenih, Zvonimir Boban oglasio po pitanju HNL-a: 'Godinama nije bila poštena, ali sada je'

Image
Foto: profimedia

Bivši Vatreni za reprezentaciju ima samo riječi hvale, ali osvrnuo se i na HNL te samu infrastrukturu

25.10.2023.
18:42
profimedia
VOYO logo

Nekadašnji hrvatski reprezentativac i nogometna legenda, Zvonimir Boban na seminaru je, u organizaciji Nogometnog središta Split u Apfel Areni u Makarskoj, održao predavanje na temu 'Nogomet danas i sutra'.

Image
TEŠKO KAŽNJENI /

Trojica BBB-ovca završila i u zatvoru: Zbog pjevanja ustaških pjesama neće moći ni na utakmice

Image
TEŠKO KAŽNJENI /

Trojica BBB-ovca završila i u zatvoru: Zbog pjevanja ustaških pjesama neće moći ni na utakmice

Bivši kapetan reprezentacije poticao je sve da se uključe u diskusiju te da zajedno raspravljaju o temi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boban je panel otvorio mišljenjem da se sve, pa tako i nogomet digitaliziralo te da ništa nijek kako je nekad bilo.

Voyo donosi borilačke spektakle svakog mjeseca. 4.studeni - FNC 13 - Beograd. Prosinac - FNC 14 - Sarajevo. Svaki mjesec BKFC event na Voyo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tehnologija je ušla u nogomet. Ljudi same utakmice ne doživljavaju kao prije. Puno se manje prati sami tijek igre, i kod navijača. Bitno je snimiti selfie, da se vidi da si bio na stadionu, koji je rezultat i tko je zabio", započeo je.

Zatim je prokomentirao i ulogu VAR-a te same sudačke odluke koje su u zadnjih nekoliko mjeseci uzburkale reprezentacije, klubove, a i same navijače. Smatra kako je odlučiti je li nešto penal ili ne sudačka procjena, ali da se i dalje radi na utvrđivanju tog pravila, dok za VAR smatra da je nogomet napravio transparentnijim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spektakularni FNC 13 na rasporedu je 4. studenoga, a revanš Croate i Vase usred Beograda pratite ekskluzivno na platformi Voyo.

https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/7adf339e-6844-11ee-8ea3-c61e23d3c84f/original

A onda su uslijedila pitanja o Hrvatskoj. Bivši Vatreni ima same riječi hvale za reprezentaciju, ali osvrnuo se i na HNL te samo infrastrukturu u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo nogometno jako bitna zemlja, to smo pokazali od osamostaljenja. Sretan sam i ponosan na moju generaciju što je počela taj nekakav proces. Gledam našu ligu, svi vjerujemo da je poštena, ispravna, da su suci ok, to što godinama nije bilo. Toga smo svi svjesni što je bilo, nećemo se vraćati na prošlost. Mislim da se u zadnjih nekoliko godina stvarno poboljšala, zanimljiva, kompetitivni balans je tu. Bitna je samo na kraju ta jadna i bijedna, nesretna infrastruktura", istaknuo je Boban te dodao:

"Ali, eto Vlada je odobrila. Ministarstvo je jako sporo, nevjerojatno, u dovođenju i provođenju tih kriterija kojim bi se novac mogao koristiti za gradnju naših stadiona. Samo je to ključ. Nadam se da će ministrica to bitno ubrzati", zaključio je Hrvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo