KAKVA IMENA OKO NJEGA / Bivši košarkaš u menadžerskim vodama: Priliku mu je dao Klasnić, a kum mu je ikona HNL-a

Image
Foto: Pixsell, Profimedia, Privatna arhiva

Maks Kovačević do prije nekoliko godina profesionalno je igrao košarku, a danas se bacio u menadžerske vode

26.2.2024.
15:46
Pixsell, Profimedia, Privatna arhiva
VOYO logo

Maks Kovačević relativno je novo ime u svijetu nogometnih agenata. Riječ je o zadarskom Amerikancu, naime rođen je prije 25 godina u New Yorku, no djetinjstvo je proveo u Zadru.

Image
IMA NOVU FUNKCIJU /

Klasnić ekskluzivno: 'Vjerujem u ovu ekipu, skupina je sigurno jedna od jačih, ali ako hoćemo do finala...'

Image
IMA NOVU FUNKCIJU /

Klasnić ekskluzivno: 'Vjerujem u ovu ekipu, skupina je sigurno jedna od jačih, ali ako hoćemo do finala...'

Do prije nekoliko godina profesionalno je igrao košarku i to prvu ligu za momčad KK Jazine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jednostavno se nisam vidio u košarci, što zbog financija, što zbog drugih faktora. No, odlučio sam ostati u sportu, ali na neki drugi način, danas je to nogometno menadžerstvo. Dobar sam govornik, pričam jezike, kužim sport i imam jako puno poznanstava u svim sportovima, u tom se osjećam najbolje", započinje nam svoju priču Maks pa nam otkriva tko su mu mentori:

"Priliku da se bavim ovim poslom prije pet, šest mjeseci mi je pružio Ivan Klasnić. Surađujem i s Alenom Bokšićem, koji je više tu kao savjetnik, osoba od povjerenja koju mogu zvati za kontakte velikih klubova. Mogu stvarno reći da je privilegija raditi s takva dva imena."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Privatna arhiva
Image
Foto: Privatna arhiva

Klasnić je inspiracija i veličina

Upravo je 15-ak dana nedavno proveo u Hamburgu uz mentora Ivana Klasnića.

"Imao sam tu čast vidjeti 15-ak dana njegovu svakodnevnicu. On je jedan ogroman pozitivac, nevjerojatno na koji način gleda na svijet, koju energiju ima bez obzira na tablete koje uzima svaki dan. S kojim elanom sve radi, ima restorane, nekretnine, pravi primjer fajtera, inspiracija za sve. Imao sam nedavno jednu obiteljsku tragediju i on mi je puno pomogao s mentalne strane. Privilegija je imati takvu osobu kao prijatelja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Privatna arhiva

Dok je bio u Hamburgu, Maks je bio zajedno s Ivanom gost Werder Bremena koji je slavio 125 godina.

"Samo da naglasim koliko ga vole tamo je činjenica da su mu pri dolasku ljudi skakali na automobil kako bi se fotografirali s njim. Nevjerojatno dan danas da je tolika pojava gdje je nogomet velesila. Koliko je Klasnić velik vidite tek kako ga doživljavaju Claudio Pizarro, Diego, Naldo, Mertesacker. Znao sam da je velik igrač, ali da je toliko cijenjen, to mi je bilo nepojmljivo", priča nam Kovačević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Privatna arhiva
Image
Foto: Privatna arhiva

U menadžerskom svijetu pomaže mu još jedan poznati hrvatski agent Andy Bara.

"Sa savjetima, sa svime, čovjek mi je uvijek na usluzi, bez obzira u kojoj je državi. Puno putuje, ali kad god sam imao dvojbu, uvijek je našao vremena za savjet, razgovor, jako sam mu zahvalan zbog toga. Bez obzira što ja nisam još ni blizu etabliranog menadžera, s velikim respektom sa mnom komunicira. Andy je top čovjek, jako dobronamjeran, on je u top tri menadžera."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bjelica i Bilić kao savjetnici

Maksov kum inače je Marijan Buljat, koji je jedini igrač koji je igrao za četiri najveća hrvatska kluba - Dinamo, Hajduk, Rijeku i Osijek, a posljednjih desetak godina također je u menadžerskim vodama te je radio na transferima Dominika Livakovića, Tomislava Krizmanića i Marka Roga.

"Marijan mi je uvijek na usluzi oko savjeta, a zahvalio bih se i Mariju Kuriliću, mladom dečku iz Rijeke, koji mi od samih početaka puno pomaže i uvjeren sam da će u budućnosti napraviti velike transfere", ističe Kovačević pa dodaje kako su mu velika podrška i nogometaši Joško Gvardiol, Filip Benković, Filip Krovinović, Ivo Grbić, Luka Vušković i Marko Rog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

"S njima se čujem svakodnevno, dobri su mi prijatelji. Kada se čuješ s takvim dečkima, nek bude samo zdravlja i sreće, sigurno ćemo u budućnosti napraviti velike poslove. Moramo napomenuti i kako su mi sjajne savjete davali Nenad Bjelica i Slaven Bilić. S Bjelicom samo u top odnosima još od Osijeka, a savjete koje mi je Bilić davao dok je još bio u Engleskoj nikad neću zaboraviti. O njima dvojici mogu reći najbolje stvari."

Image

Maksu nije samo nogomet okupacija, radi i na projektu 'Time Tennis' s Feliksom Lukasom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je jedan od najsposobnijih Hrvata, kako taj dečko ima nos za biznis. Privilegija je učiti neke stvari od njega."

Još jedno veliko ime iz nenogometnih krugova je uz njega, a riječ je o golmanu hrvatske rukometne reprezentacije Filipu Iviću

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj nam ističe kako mu oko analize igrača i savjeta pomaže i bivši igrač Crystal Palacea i Hajduka Steve Horvat, koji trenutno radi kao sportski direktor u Western Unitedu u Australiji pa mu je dobra poveznica da talente s tog kontinenta gurne u Europu.

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija u dvije utakmice protiv Rumunjske može napraviti veliki korak prema prvom mjestu. Dvoboje 28. veljače i 3. ožujka pratite na Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo