BIVŠI DINAMOVAC U 52. GODINI POTPISUJE NOVI UGOVOR: / On je istinski nogometni fenomen

Image
Foto: AFP, TORU YAMANAKA

Popularni Japanac jedan je od miljenika Dinamovih navijača

11.1.2019.
14:56
AFP, TORU YAMANAKA
VOYO logo

Drugi najbolji strijelac u povijesti japanske nogometne reprezentacije i bivši igrač zagrebačkog Dinama Kazuyoshi Miura, koji će 26. veljače proslaviti 52. rođendan, produžio je ugovor sa japanskim drugoligašem Yokohamom do kraja 2019. godine.

Miura, kojeg u Japanu zovu "kralj Kazu", karijeru je počeo u brazilskom Santosu 1986. godine. Tijekom karijere promijenio je brojne klubove, osim u Santosu igrao je za još dvije brazilske momčadi, Palmeiras i Coritibu, a u Europi je nosio dres Genoe i Dinama. U zagrebačkom klubu je 1999. godine skupio 12 nastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Japanski reprezentativac

Bio je najzaslužniji za prvi nastup Japana na svjetskim prvenstvima, 1998. godine. U kvalifikacijama je postigao 14 golova, ali je onda neočekivano izostavljen sa popisa putnika za SP u Francuskoj. Godine 2000. odigrao je posljednju utakmicu za japansku reprezentaciju u čijem je dresu zabio 55 golova u 89 nastupa.

Također, bio je najbolji azijski nogometaš 1993. godine, a drži rekord kao najstariji profesionalni nogometaš i najstariji strijelac (ožujak 2018.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo