NIŠTA SE NE MIJENJA / Bit će toga još

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Danas tek punoljetno dijete u Splitu ne zna kakav je osjećaj kada je Hajduk prvak

8.4.2024.
13:02
Miroslav Lelas/PIXSELL
VOYO logo

Lukša Jakobušić nije uspio! Jasan je zaključak nakon što vidimo što je napravio od najavljenog u nešto od tri sezone koliko je bio na čelu kluba.

Image
REAKCIJE NAVIJAČA /

'Želimo prosvjed ispred Poljuda. Tako je to kada ulica vodi klub, sve miriše na još gore…'

Image
REAKCIJE NAVIJAČA /

'Želimo prosvjed ispred Poljuda. Tako je to kada ulica vodi klub, sve miriše na još gore…'

Te 2021. slušali smo sada to možemo reći bajke o dva naslova prvaka do 2027., kvalifikacijama za Ligu prvaka, čak i grupnoj fazi Lige prvaka, čak tri puta grupnoj fazi Konferencijske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bajka barem nije bila najava osvajanja jednog Kupa, kao i činjenica da će momčad imati prosjek godina između 24 i 26. Ako je vjerovati Transfermarktu, tu su uspjeli jer prosjek godina je 25,5.

Kada gledate i transfere u klub su stizali 25-godišnjaci Mihael Žaper i Josip Brekalo, 26-godišnjaci Filip Uremović, Ismael Diallo i Zvonimir Šarlija, iskusni 29-godišnjak Laszlo Kleinheisler, ali i 31-godišnji Aleksandar Trajkovski, 36-godišnji Nikola Kalinić te ono najzvučnije pojačanje 34-godišnji Ivan Perišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su ih dovodili i kako su ih plaćali, vrijeme će pokazati…

No, čini se da je najveći problem Hajduka bio problem struke. Tu se Jakobušić potpuno čini se izgubio i prevelike ovlasti dao, sada se to može otvoreno reći, čovjeku koji očito posao u njegovom mandatu nije odradio kako treba. Jer dovodio je igrače, ali nema momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovo ime je Mindaugas Nikoličius i ima poznatu uzrečicu 'bit će toga još'. Gomilanje igrača na istim pozicijama, umjesto dovođenja kvalitetnih igrača za pozicije koje trebaju. I mogu ga u Hajduku slaviti kao najboljeg jer uspio u svom mandatu dovesti i Perišića, ali jasno je sada da je Jakobušić najviše kriv što je baš njemu vjerovao.

Danas tek punoljetno dijete u Splitu ne zna kakav je osjećaj kada je Hajduk prvak… Dapače, evo i 19 godišnjaci su to već. A kako danas Hajduk izgleda usudimo se reći. Bit će toga još dok ne stasaju još neke nove generacije u Splitu. Kup? Može… Ozbiljnije stvari, europska natjecanja? Teško nam je povjerovati. Za dobrobit Hajduka nadamo se da smo u krivu, ali posljednje godine pokazuju da se ne varamo…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo