BIŠĆAN JE BEZ POLA MOMČADI NAPRAVIO ČUDO: / 'Dečki su uvijek motivirani, visio nam je mač nad glavom'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Utakmicu je prokomentirao i dvostruki strijelac Nikola Moro

17.11.2020.
20:11
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska mlada U21 reprezentacija sa 7:0 doslovno je razmontirala vršnjake iz Litve u posljednjem kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Mladi Vatreni ostali su tako još uvijek u kombinacijama za plasman na veliko natjecanje, a kasnije su stigle i sjajne vijesti iz Bosne i Hercegovine.

Pomogli su nam i Grci koji su pobijedili Škotsku 1:0, iako im ta utakmica nije bila uopće bitna. Hrvatska je tako zasjela na drugo mjesto u skupini, a plasirali smo se na Europsko prvenstvo jer je Bosna i Hercegovina pobijedila Belgiju 3:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MLADI VATRENI RAZMONTIRALI LITVANCE I SAD SE NADAJU ČUDU: Grci su nam napravili ogromnu uslugu, no ovisimo i o drugima

'Dečki su uvijek motivirao'

Nakon utakmice Hrvatske i Litve oglasio se izbornik Igor Bišćan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve ovo je bilo jako specifično. Prvo ona utakmica sa Škotima koja nas je uzdrmala, a onda smo ostali i bez sedam prvotimaca. Nismo imali ni nekoliko članova stožera, nije sve teklo idealno. Mogu reći da su dečki pokazali kako se igra za Hrvatsku i sada čekamo rasplet nekih drugih rezultata. Po starom sustavu natjecanja koji je bio prije korone mi bi i bez da ovisimo o drugim rezultatima imali novu šansu u play-offu. Dečki su uvijek motivirani, nije lako igrati utakmicu u kojoj moraš pobijediti s velikim brojem golova. Jako je bitno biti pametan, a oni su to bili i nisu dozvolili da im želja zamagli prosuđivanje. U svim ovim utakmica otkad nam je mač visio nad glavom bili su takvi i dokazali da se znaju natjecati", rekao je Bišćan.

Utakmicu je prokomentirao i dvostruki strijelac Nikola Moro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osjećali smo da smo dužni sami sebi zbog svega što se dešavalo u prijašnjim utakmicama. Tamo smo prosipali bodove i prednost koju smo imali. U ovoj utakmici smo najviše išli na to da se odužimo sami sebi, a isto tako smo znali da postoji šansa da se kvalificiramo ako pobijedimo sa što većom razlikom. Pokazali smo da su prošla utakmica i neke prije nje bile slučajnost i pad naše koncentracije, ali ipak smo pokazali kvalitetu", rekao je kapetan mladih Vatrenih.

Oglasio se i Dario Špikić koji je odigrao sjajnu utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ušli smo u utakmicu kao i u svaku, htjeli smo zabiti što više pogodaka i pobijedit. Nismo znali ako nam je to zadnja, još čekamo. To je bio razlog zašto smo tako dobro izgledali na terenu i dali smo sve od sebe jer nismo bili sigurni ako nam je ovo zadnja utakmica.. Škotska i Češka su bolje reprezentacije. Njima nije tako lako zabiti sedam golova. Nadamo se prolazu na Euro. Ja sam sretan što sam tu i što mogu igrati za reprezentaciju. Svaki nastup mi je san snova i nadam se još jednom odlasku na Euro."

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo