TREBAO JE BITI NAJBOLJI / Bio je na glasu kao veliki talent: U jednom trenu je Ronaldov suigrač, u drugom ga gleda iz zatvora

Image
Foto: Profimedia

Fabio Paim jedini je za kojeg je Ronaldo rekao da je bolji od njega, međutim njegova životna priča nije bila sretna

18.10.2023.
22:11
Profimedia
VOYO logo

Malo tko danas može reći da je Cristiano Ronaldo rekao da je bolji nogometaš od njega, ali zato može njegov sunarodnjak Fabio Paim.

Sa 13 godina zaradio više od 300 000 funti

Svjetla budućnost čekala je ovog Portugalca u svijetu nogometa. Sa samo 13 godina zaradio je nešto više od 300.000 funti dok su mnogi navijači putovali po Portugalu gledajući ga kako igra. Karijeru je uništio svojim odlukama fokusirajući se na zabavu, slavu i novac jer dok je njegov prijatelj iz djetinjstva postao onaj kojeg danas mnogi smatraju najvećim svih vremena, portugalska legenda, on je pao u zaborav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna se loša odluka nadovezala na drugu i tako sve dok nije dotakao dno. Godinu dana je, točnije 11 mjeseci, proveo u zloglasnom zatvoru Caxias i doslovno promatrao Ronaldove treninge s Portugalom. Zatvor se, naime, nalazi odmah preko puta trening kampa portugalske nogometne reprezentacije - Cidade do Futebol .

Izniman talent

Njih su dvojca bili suigrači u slavnoj Sportingovoj akademiji, a Paimov je talent bio izniman, velike su ga stvari čekale. Potvrdio je to i sam Ronaldo koji je 2003. potpisavši za Manchester United izjavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako misliš da sam ja dobar, pričekaj da vidiš Fabia Paima."

Govoreći za SunSport gdje živi u Algarveu, Paim je potvrdio riječi portugalskog napadača koji je ovjenčan slavom i koji je upisan zlatnim slovima u povijest europskog i svjetskog nogometa...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/efa4d254-681e-11ee-b316-0ee8f36581c7/original

Poseban igrač

"Bio sam stvarno poseban. Možda sad ispadam neskroman, ali istina je to što vam govorim", rekao je Paim, koji ne skriva činjenicu da smatra da je tada bio bolji od samog Ronalda i da je u svojim rukama mogao imati Zlatnu loptu. Tako, barem, on tvrdi...

"Cristiano je, uz sav svoj trud i naporan rad došao do razine koju zaslužuje, ali kad sam igrao da sam imao isti trud i zalaganje bio bih bolji od njega", rekao je Portugalac, a zatim dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako govorim o tehnici, bio sam bolji. Bio sam mali Ronaldinho. Ali kao što vidimo, nije tehnika ta koja nas vodi kamo god, ali da, tada sam bio bolji od Cristiana. Vjerujem da bi mi trebao dati jednu od svojih Zlatnih lopti!”

'Razmišljao sam o svemu osim o nogometu'

Nikada nije naučio raspolagati novcem pa je tako svoju zaradu trošio na aute, žene i zabavu. Fokus nikada nije bio na nogometu, a već se, kako kaže, s 22 mentalno umirovio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Talent je bio ovdje, ali moj um nije. Razmišljao sam samo o ženama i zabavama, o svemu osim o nogometu", rekao je Paim.

Doživio krah

Krah u karijeri dogodio se 2019. kada je uhićen zbog posjedovanja 5g kokaina. Pod sumnjom za trgovinu drogom proveo je godinu dana u zatvoru, zatvoru koji je bio smješten nedaleko od sjedišta portugalskog nogometnog saveza. Zadnji klub u kojem je zaigrao bio je poljski trećeligaš LZS Starowice, a krajem 2020. osvrnuo se na svoj boravak u zatvoru i osjećaje koji su mu se tada motali po glavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio sam tamo s razlogom i nikada nisam pomislio, 'Ah, Cristiano je tamo. I ja bih trebao biti tamo. Zatvor je bio stvarno težak i težak za mene i moju obitelj. Ali meni je bilo dobro. Naučio sam da ono što je lako nije dobro za tebe. I nisam više mogao imati takav stil života pa moram raditi i imati dostojanstvo. Život mi je sada mirniji. Siguran sam da ću napraviti još neke greške jer sam čovjek, ali zatvor nije bio mjesto za dječaka poput mene", izjavio je Paim.

U zatvoru je shvatio što je za njega najvažnija stvar, a nisu to bili ni novci, ni žene, a ni zabava, već nešto sasvim drugo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Obitelj je najvažnija stvar", kazao je Paim.

Bez sumnje se može reći da je lekciju naučio, a što je sve moglo čekati Paima u nogometnoj karijeri više nitko ne može znati. Jedno je shvatio, a to je da sreću ne čine velike stvari već one male, ali vrijedne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam znao što znači sreća. Imao sam novac, ali nisam znao što znači jesti dobru hranu i putovati. Danas znam što znači biti sretan i sretniji sam s manje", objasnio je.

Jer ipak nekad je manje više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voyo donosi borilačke spektakle svakog mjeseca. 4.studeni - FNC 13 - Beograd. Prosinac - FNC 14 - Sarajevo. Svaki mjesec BKFC event na Voyo.

FNC 4. studenoga stiže u Beograd, a revanš Croate i Vase pratite ekskluzivno na platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo