BILIĆEVO EMOTIVNO PISMO NAVIJAČIMA: / 'Za mene je ovo bilo daleko više od običnog posla, odlazim uzdignute glave'

Image
Foto: AFP

Nekoliko sati nakon što je dobio otkaz u West Hamu, bivši hrvatski izbornik se pismom obratio javnosti i navijačima londonskog kluba.

6.11.2017.
17:31
AFP
VOYO logo

Serija loših rezultata ove, a dijelom i prošle sezone presudila je hrvatskom treneru koji je nakon dvije i pol godine prisiljen na odlazak iz kluba u kojem je proveo i dio igračke karijere. U sjajnoj prvoj sezoni Bilić je redom rušio sve velikane i bogataše engleskog nogometa i završio na sedmom mjestu u Premier ligi.

Image
BILIĆ DOBIO OTKAZ! /

Hrvatski stručnjak više nije trener West Hama, u medije procurilo koliku će otpremninu dobiti od kluba

Image
BILIĆ DOBIO OTKAZ! /

Hrvatski stručnjak više nije trener West Hama, u medije procurilo koliku će otpremninu dobiti od kluba

'Prva sezona je bila fantastična'

No, već su u sljedećoj sezoni kola krenula nizbrdo i West Ham ju je okončao na 11. mjestu, a kriza se nastavila i ove sezone unatoč kvalitetnim pojačanjima koja su ljetos stigla u klub. Bilić je tako momčad ostavio u zoni ispadanja, na 18. mjestu, sa samo devet bodova iz 11 kola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim istaknuti koliko sam ponosan što sam dobio priliku trenirati West Ham. Za mene je ovo bilo daleko više od običnog posla. S obzirom da sam nosio dres West Hama kao igrač, osjetio sam povezanost kad sam se vratio kao trener i uvijek sam znao koliko je ovaj klub poseban. Tužan sam jer stvari ove sezone nisu išle onako kako smo željeli. Ali odlazim visoko uzdignute glave s prekrasnim uspomenama", poručio je hrvatski stručnjak u uvodu svoga obraćanja objavljenog na stranici West Hama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moja prva sezona na klupi je bila fantastična, srušili smo nekoliko rekorda, izgubili samo jednu utakmicu protiv top 6 momčadi i završili samo četiri boda udaljeni od Lige prvaka. A završetak sezone, s onom nezaboravnom posljednjom utakmicom na Boleyn Groundu, bio je senzacionalan. Ta će čarobna večer živjeti sa mnom zauvijek", dodao je Bilić.

'Nadam se da će navijači dočekati uspjeh'

"Bio sam uvjeren da ćemo napredovati ove sezone i smanjiti rupu između očekivanja i realnosti, ali nažalost, to se nije dogodilo. Vjerujem u svoje kvalitete i očajnički sam se želio boriti da preokrenemo stvari, ali razumijem želju kluba za promjenom. Hvala predsjedniku i upravi što su mi ponudili priliku da treniram ovaj sjajan klub, kao i na podršci koju su mi pružali. Hvala i igračima na trudu i predanosti koju su mi pokazali u ove dvije i pol godine. Hvala mojim pomoćnicima na podršci, lojalnosti i posvećenosti, sretan sam što sam radio s tako dobrim ljudima. I na kraju, hvala navijačima West Hama. Imali smo posebnu povezanost kad sam igrao za klub i ta je povezanost i dalje bila ovdje kad sam se vratio kao trener. Nadam se da će dočekati uspjeh koji zaslužuju, a svima u West Hamu želim sve najbolje u budućnosti", zaključio je Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo