BILIĆ PRVI KANDIDAT ZA IZBORNIKA BOGATE ZEMLJE: / Hrvatski stručnjak nasljeđuje legendarnog Talijana koji ima ogromnu plaću

Image
Foto: AFP

Hrvatski stručnjak traži trenerski posao, a za vrijeme SP-a radit će kao stručni komentator za britanski ITV

24.5.2018.
18:22
AFP
VOYO logo

Prema pisanju britanskog The Suna, hrvatski trener Slaven Bilić, koji je zadnje radio u West Hamu, prvi je kandidat za posao izbornika kineske nogometne reprezentacije. Čelništvo saveza nije zadovoljno kako radi proslavljeni Talijan Marcello Lippi. Njihova reprezentacija loše je izgledala na China Cupu u ožujku i krenuli su u potragu za drugim trenerom.

BIVŠI HRVATSKI IZBORNIK U DRUŠTVU LEGENDI: Slaven Bilić dobio novi posao u Engleskoj

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilić je već navodno u kontaktu s Kineskim nogometnim savezom, a naravno, već ima iskustvo s vođenjem reprezentacije jer je bio hrvatski izbornik šest godina. Kina sve više ulaže u nogomet, posebice u klupskim okvirima, no očajno žele iskorak reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lippi je na klupu Kine sjeo 2016. godine, a godišnja plaća mu iznosti basnoslovnih 21 milijuna funti i po tome je drugi najplaćeniji trener današnjice iza menadžera Manchester Uniteda Josea Mourinha.

Kina neće igrati na ovom Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a porazi od Walesa od 6-0 i Češke od 4-1 zasigurno zadovoljili apetite bogatih Kineza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo